+ Irodalom

A luxusszálloda vendégei nem értették, miért félmeztelenek a szobalányok

Új, minden igényt kielégítő szállodasor nyílt Quebec mellett. A luxuskörülmények között pihenő vendégek közül azonban néhányan szóvá tették, nem értik a takarékosságnak ezt a különös formáját.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1977.

április, Anglia – Összegyűltek Londonban a kreatívok, hogy kidolgozzák koncepciójukat az új dohányzásellenes kampányhoz. A cigarettákra eddig azt írták rá, hogy a dohányzás káros az egészségre. Belátták, hogy ez így kevés, nem hatásos, új felirat kell, amely végül így hangzott: A dohányzás nagyon káros az egészségre.

április, Írország – Az idei első ír földiepertermést kiskosárban, egy dublini vendéglőben szolgálták fel. A megrendelő egy arab férfi volt, aki lefátyolozott feleségének kérte a gyümölcsöt tejszínhabbal. A desszert ára 2170 nyugatnémet márkának megfelelő összeg volt. Azt már csak a szálloda hálószobájában vették észre, hogy egy darabka tejszínhab rátapadt a fátyol belső falára.

április, Svédország – Két férfi betört a Nortaljeben álló fegyházba. Egy öt méter hosszú létra és hegymászó-felszerelés segítségével másztak föl az egyik ablakhoz, ahol villanyfúróval pillanatok alatt megbontották a rácsot és kiszabadították a barátjukat. Ráadásul, dühöngött a fegyház igazgatója, a cellában lévő konnektorról működtették a fúrót.

május, Izrael – Tel Avivban bemutatták a világ legnehezebb bikinijét, amely szárazon egy kilót nyomott. A fürdőruhát a Candide nevű ékszerész cég készítette. Az aranyszálakkal átszőtt bikinit 250 gyémánt, igazgyöngy, zafir és rubin díszítette. Ha valaki ebben a ruhában vízbe fulladt, igen nagy veszteséget okozott a családjának.

május, Ausztria – Az ország nyugati részén vágtatott egy férfi, a versenylovát tesztelte. A ló egyszer csak megbokrosodott, ledobta a lovast, aki menten eltörte a karját, a ló pedig, átugorva az autópálya kerítésén, Bécs felé vette az irányt. A rendőrök csak hosszú üldözés után tudták meglasszózni. Tettét a ló azzal magyarázta, még idejében akart elindul, hogy fölérjen a bécsi adventi vásárra.

május, Dánia – A professzor, az egyetemi asszisztens, az orvos és az újságíró behatolt a Roskilde melletti Risö nevű atomkísérleti intézetbe, ahol az izotóplaboratórium tűzbiztos ajtajáig jutottak. Ekkor az intézet őre riasztotta a rendőrséget, és elfogták őket. Tettük okairól nem nyilatkoztak, de feltételezhető, hogy nyomós okuk volt rá, és nem csak versenyfutást rendeztek az intézetben, lévén stoppert egyiküknél sem találtak.

június, Kanada – Új, minden igényt kielégítő szállodasor nyílt Quebec mellett. A luxuskörülmények között pihenő vendégek közül azonban néhányan szóvá tették, nem értik a takarékosságnak ezt a különös formáját. A felszolgálónők és szobalányok miért nem viselnek ruhát a felsőtestükön?

június, Peru – A Toquepala mellett levő barlangban 11 ezer éves barlangrajzok örökítették meg az ősi vadászélet egy-egy jelenetét. Egy reggel a barlang személyzete arra lett figyelmes, hogy a rajzok eltűntek a falakról. Az érthetetlen és misztikus történés miatt sikongva rohantak ki a barlangból. Később a kutatók megnyugtatták őket, nem történt semmi megmagyarázhatatlan, a képeket a hozzájuk tartozó sziklával együtt kivésték és ellopták.

június, NSZK – Egy tiroli banktisztviselő Cessna típusú repülőgépén Innsbruckból München felé repült, majd a rossz időjárási viszonyok miatt kényszerleszállást hajtott végre a Salzburg-München autópályán. Amikor Teisendorf közelében, az autópályán haladó gépkocsik vezetői meglátták a süllyedő egymotoros gépet, valamennyien lelassítottak és helyet biztosítottak a leszálláshoz. A Cessna sikeresen landolt, a tisztviselő és felesége sértetlenül szállt ki a repülőgépből és autóstoppal folytatta tovább romantikus útját. A kocsiban a nő a férfi fülébe súgta: legközelebb is jöhetünk váltott lovakkal?

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top