+ Életmód

Így kerüld el, hogy boldogtalan légy!

Aki az előírásba ütköző cselekedetet hajt végre, annak öt frank (1 400 forint) pénzbüntetéssel kell számolnia.

Tilos fotót készíteni egy kis svájci faluban, Bergünben. A község így akarja elkerülni, hogy boldogtalanok legyenek azok, akik nem lehetnek épp a festői környezetben.

Bár valójában egy jól átgondolt reklámkampány része, a tilalom valódi – közölte kedden az 500 lelket számláló település, ahol egy hétfő esti gyűlésen döntöttek az új szabályról.

Tudományosan bizonyított tény, hogy a nyaralásokon készült szép képek boldogtalanná teszik a közösségi média azon felhasználóit, akik éppen nem tartózkodnak az adott helyen. Bergünben fokozottan fennáll ez a veszély, mert az 1400 méteres tengerszint feletti magasságban, az Albula folyó völgyében fekvő falu különösen festői környezetben fekszik – írta közleményében a falu vezetése.

Nem szeretnénk a községen kívül lévőket fotókkal elszomorítani, ezért meghívjuk őket, hogy inkább személyesen látogassanak el Bergünbe

– idézi a közlemény Peter Nicolayt, a község vezetőjét.

A törvényt be is tartatják Bergünben: aki az előírásba ütköző cselekedetet hajt végre, annak öt frank (1 400 forint) pénzbüntetéssel kell számolnia. A pénzt teljes mértékben az Albula-völgy védelmére fordítják. A festői faluban már több tiltótáblát is kihelyeztek.

A sajtó kérésére sem küldenek a faluról és a környékről készült fotót, Twitter-, Instagram- és Facebook-oldalukról is eltávolították a felvételeket, hamarosan a honlapjukról is eltűnnek a képek.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top