+ Képzőművészet

Gyönyörű lesz két iskola

Pályázatunk hihetetlen mértékben képes megmozgatni a helyi közösségeket. Jó látni azt Magyarországon, hogy ilyen sokan képesek összefogni egy jó cél, például egy iskolai közösségi tér kifestése érdekében – meséli a Let’s Colour szóvivője.

Lezárult a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázata, melyen elszürkült közösségi terek megújítására lehetett összesen 800 négyzetméterre elegendő festéket nyerni. A 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a nyáregyházi Nyáry Pál Általános Iskolát, a 10 ezer fő feletti települések közül pedig a dabasi Kossuth Lajos Általános Iskolát választotta ki győztesként a szakmai zsűri.

A hagyományoknak megfelelően a döntőbe jutott, de nem győztesként kikerülő pályázók ezúttal is vigaszdíjban részesültek. A pályázókat az egyenlő feltételek érvényesülése érdekében a települések lélekszáma alapján két csoportba sorolták: a 10 ezer fő alatti települések kategóriájában Tázlár Község Önkormányzata és a szárligeti Hétszínvirág Óvoda, míg a 10 ezer fő feletti települések közül a kapuvári Térségi Szociális Szolgáltató Központ, valamint a Budapest IX. kerületében található Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola vehet át vigaszdíjként 50-50 liter Dulux beltéri falfestéket.

Az idei felhívásunkra 31 pályázat érkezett és a szavazási időszak alatt most is példátlan aktivitást mutattak be a pályázók, amit az érzékeltet a legjobban, hogy a pályázatokra 21 nap alatt több mint 25 ezer szavazat érkezett

– jegyezte meg Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője. A nyertesek idén is Dulux mélyalapozót és beltéri festéket, professzionális designterveket, műszaki szakértőt és a festés teljes szervezését kapják jutalmul – a helyieknek csupán az önkéntes festőket kell biztosítaniuk. A nyertes közösségekkel történő egyeztetések megkezdődtek, a festéseket legkésőbb 2017. augusztus 20-ig kell megvalósítani.

Összefognak a helyi közösségek a jó ügy érdekében

A szervezet idei pályázatára március 29-től május 1-ig lehetett jelentkezni Magyarország bármely szegletéből. Ezt követően három héten át lehetett szavazni a feltöltött pályamunkákra. A döntőbe kategóriánként három-három pályázó került, melyek közül a szakmai zsűri választotta ki a nyerteseket, a dabasi és nyáregyházi iskolát.

Az Egyesület által meghirdetett pályázat célja, hogy segítse az elhanyagolt közösségi terek megújulását.

Pályázatunk hihetetlen mértékben képes megmozgatni a helyi közösségeket. Jó látni azt Magyarországon, hogy ilyen sokan képesek összefogni egy jó cél, például egy iskolai közösségi tér kifestése érdekében

– jegyezte meg Nagy Gergely, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület szóvivője. Az elmúlt években a szervezet több mint 22 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet tett színessé közel 2000 önkéntes segítségével

A Let’s Colour projekt

A Let’s Colour projekt elsődleges célja: színt vinni az emberek életébe. A Let’s Colour Településszépítő Egyesület célja, hogy színessé varázsolja a közösségek által nap, mint nap használt tereket, legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. A színek csodákra képesek, a megszínesített közösségi terek pedig új lendületet visznek az ott élők mindennapi életébe, inspirálnak és energiát adnak.

A Let’s Colour 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben. Látva az óriási érdeklődést és azt a példaértékű összefogást, amelyet a pályázók bemutattak, a Let’s Colour Településszépítő Egyesület a Dulux-szal karöltve idén sorban a 7. alkalommal hirdette meg országos pályázatát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top