+ Képzőművészet

Esterházy Péter hangja megszólal egy kiállításon

Hagedűs 2 László 506 933ÁLOM című, 2 tételből álló vizuális költeménye, egy esti kutyasétáltatás egymásba zárt magányát, és egy fel nem vett telefon csörgéseinek exponált időn túli világát, az élet mulandóságát vizionálja belső monológjaiban.

HEGEDŰS 2 LÁSZLÓ,  506 933ÁLOM című, 2 tételből álló vizuális költeménye, egy esti kutyasétáltatás egymásba zárt magányát, és egy fel nem vett telefon csörgéseinek exponált időn túli világát, az élet mulandóságát vizionálja belső monológjaiban. Képein észrevétlenül átszivárog az irrealitás. A H2 óra, amelyen csak a másodpercmutatója van, körbe-körbe jár, miközben Esterházy Péter hangján haljuk, – hogy múlik az idő… hogy múlik az idő… hogy múlik az idő… – véget nem érő ismétlődéssel.  A második tételben, „ottálltamésvártam”, egy pályaudvar belső terének fix pontja előtt, elő- és eltűnő emberek elmosódó foltjai váltakoznak, amit egy, sejtelmesen homályos, még beazonosítható tárcsás telefonon és egy madár konstellációjának sorozatképei zárnak le. A téma mozgókép változatában pedig az ismétlődő csörgést követően a film végén Esterházy Péter szólal meg, halló… halló… halló… halló…

HEGEDŰS 2 műveinek intellektuális telítettsége, letisztult formanyelve, poézise, egyaránt jellemzi a vizuális műfajokban létrehozott alkotásait. A képzőművészet, a film, a fotó, az irodalom, területéről alkotott gondolkodása és eszközhasználata, már a 70-es évektől túlmutat a „csak fotográfus”, a „csak filmes „, és a „csak képzőművész ” műfajokon. Egy valódi művész, aki nem vagy- vagyokban, hanem is -isekben képes gondolkodni. Egyedüliként tagja mindhárom országos vizuális művészeti szervezetnek a Magyar Képző-, Film- és Fotóművészek Szövetségének. Hegedűs 2 László képképző művész a magyarországi kortárs színtér kivételes jelentőségű alkotója. Eltérő technikai médiumokban (fotó, film, festmény, nyomat, installáció…), különféle művészeti eszközökkel létrehozott alkotásai döntően hozzájárultak a jeletésközvetítő eszközök és módszerek megújulásához.

506 933ÁLOM – Hegedűs 2 László kiállítása a Pécsi Galéria szervezésében, június 2. – július 16. Kiállításmegnyitó: június 2. 17.00, A kiállítást megnyitja dr. Keserü Katalin.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top