+ Irodalom

Két német háziasszony elérte a Himalája 6110 méteres csúcsát

Elérte a Himalája 6310 méteres, Toshe-Peak nevű csúcsát egy 35 éves és egy 33 éves német háziasszony. A gyerekkori barátnők évek óta készültek a nem mindennapi túrára.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1975.

október, Anglia – A London környéki erdős vidékeken évszázadok óta szabadon jártak-keltek a szarvasmarhák. Az utóbbi időben viszont sok közúti balesetet okoztak. Nemrégiben egy motorkerékpáros lelte halálát egy fekvő tehénen. Az angol alsóház munkáspárti képviselője azt javasolta, hogy a teheneket vonják be világító festékkel.

október, Brazília – 200 éves teknőst fogott egy halász a brazil partok közelében. Az 500 kilós állat kihalóban levő alfajhoz tartozott. Az állatvédők hiába próbálták megmenteni, a tulajdonosa eladta egy konzervgyárnak, ahol megkérdezték a halászt, honnan veszi, hogy a teknős 200 éves. A halász nem tudott rá válaszolni, ezért a konzervgyár csak fél áron vette meg az élemedett korú állatot.

október, USA – Hastáncvilágrekordot állított fel egy 22 éves lány. 27 órán és 37 percen keresztül ropta a férfi libidó gyújtómotorjaként ismert táncot. 27 óra és 37 perc után, mikor már biztos volt benne, hogy megvan a csúcs, azt mondta, na, ebből most már elég, és lekapta a cipőjét, melyben egy hatalmas tyúkszem kínozta a bajnoknő idegrendszerét.

november, Kuwait – A kuwaiti állatkertben egyetlen elefánt élt. A tíztonnás hímet még 1969-ben vásárolták Indiában, de azóta sem találtak neki párt. Az állat az utóbbi időben dühöngeni kezdett, mert nem bírta már az életet elviselni kettyintés nélkül. Szép szóval sem tudták megnyugtatni – hogy előbb-utóbb, a csillagok kedvező állásának köszönhetően majd csak beront hozzá egy mindenre elszánt, vérmes nőstény –, ezért lelőtték.

november, Ausztrália – Egy kisebb csomagot kézbesítettek Kalgoorlieban a liberális párt helyi szervezetének. Az elmúlt napok levélbomba-merényletei miatt minden postai küldeményt gyanakvással fogadtak a tisztviselők. Ezúttal is gyanúsnak találták a levelet, ezért azonnal kihívták a rendőrséget, hogy hatástalanítsák az esetleges bombát. A megfelelő óvintézkedések után a tűzszerész belelőtt a csomagba. Nem robbant fel, ennek ellenére a csomagban lévő fehér ingben és nyakkendőben már senki nem ünnepelhette – a üdvözlőkártya szerint – a születésnapját.

november, USA – Súlyos fejsérülésekkel, a hátában több késszúrással szállították kórházba azt a 39 éves férfit, aki az egyik Miami Beach-i szállodában dolgozott, és időnként énekes-táncos fellépéseket is vállalt. Az éjszakai órákban többen hallották a kiáltozását, de azt gondolták, ezúttal valami jól fizető extrém fellépésre készül.

december, Nepál – Elérte a Himalája 6110 méteres, Toshe-Peak nevű csúcsát egy 35 éves és egy 33 éves német háziasszony. A gyerekkori barátnők évek óta készültek a nem mindennapi túrára. Konyhai teendőik közben sokszor eszükbe jutott, mikor fagyasztott húsból készítettek ételt, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa.

december, Görögország – Egy banktisztviselő kézitáskáját próbálta elemelni a zsebtolvajok korelnöke, egy 76 esztendős zsebtolvaj, mikor tetten érték és letartóztatták. Ez alkalomból üzenetet küldött a világnak, remélve, sok fiatal meghallja majd szavait, és példaként követik filozófiáját: Számomra csupán kétféle módja van az életvitelnek. 1. vagy lopok. 2. Vagy államköltségen börtönben ülök.

december, Svájc – A parlament leszavazta a gépkocsivezetők alkoholfogyasztásának maximális szintjét csökkentő törvényjavaslatot. Eddig 0,8 ezrelék alkoholszint volt a plafon, egyesek szerint azonban elég lenne 0,5 ezrelék is. A parlamentben ült ugyan néhány vendéglős és boros gazda, de szerintük a maximálisan elfogadható alkoholszint csökkentése inkább a törvény áthágására, mintsem betartására készteti az ital közelségét magától elvetni nem tudó gépkocsivezetőt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top