+ Irodalom

Óvszert is vitt a rendőr az erdei bevetésre

Az nszk-osztrák határ közelében lévő bajor erdőben hatalmas és titokzatos nőalak rémisztgette az autósokat és a turistákat. A hatóságok kivonultak a helyszínre és vizsgálatot tartottak…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1975.

április, Olaszország – Szardínián Sassari város kórházában műtét közben összeveszett két orvos, miközben a beteg narkózisban, nyitott gyomorral feküdt a műtőasztalon, és közben rengeteg vért vesztett. A műtősnő térden állva könyörgött az orvosoknak, míg végre megegyeztek abban, hogy mindkét csapat, a Milan és az Inter is meg fogja nyerni a bajnokságot.

április, NSZK-Ausztria – Az nszk-osztrák határ közelében lévő bajor erdőben hatalmas és titokzatos nőalak rémisztgette az autósokat és a turistákat. A hatóságok kivonultak a helyszínre és vizsgálatot tartottak, remélve, rábukkannak a hatalmas asszonyra. Az egyik rendőrőrmester, ki tudja, mit kell megtennie társai védelmében, óvszert is vitt magával.

április, Japán – Tokió Asakusa kerületében lévő egyik nagy cégnél ebben az évben is megtartották a Fényes Nap elnevezésű akciójukat. Ez abból állt, hogy egy reggel az idősebb kollégák kifényesítették a fiatal kollégák cipőjét. A fiatalok szemmel láthatóan örültek neki, és azt remélték, ők is lehetnek olyan sokáig alkalmazottak, hogy majd a fiatalok cipőit fényesíthetik.

május, NSZK – A különcségéről ismert rockénekes átlátszó műanyag öltönyben lépett színpadra Münchenben. A kosztümért 10 ezer dollárt fizetett, ugyanis a nadrágszárat akváriumnak alakították ki, amelyben élő halak úszkáltak. Az állatvédők hevesen tiltakoztak ellene, mondván, szegény halak nem is biztos, hogy szeretik a rockzenét.

május, Szovjetunió – Andersen-meséből készülő filmet forgattak Kalugában, és pont annál a jelenetnél tartottak, mikor csalogány dalolt a király koronáján. Hiába édesgették a madarat mindenféle magvakkal, alkalmatlannak bizonyult a szerepre, félt az emberektől, a reflektoroktól és a műterem zajától. Erre a gyártásvezető hozatott egy verebet, átfestették csalogánynak, a csiripelését pedig utóbb egy rátermett csalogánnyal szinkronizálták.

május, Anglia – Elszorult szívvel búcsúztatták az angol tengerészek hajóik macskaállományát, mert egy rendelet, megelőzendő a veszettség terjedését, mindennemű állatot kitiltott a hajókról. A magányos szívű férfiak ezután sokkal több időt töltöttek a kikötők kuplerájaiban, ahol olykor elmeséltek egy-egy történetet a cicáknak a cicákról.

június, Jugoszlávia – Az a szokása volt Dankovicsban egy 64 éves férfinak, hogy az éjszaka kellős közepén torkaszakadtából énekelt álmában. A falubeliek gyakran jártak hallgatózni a kunyhójához, kielégítve napi zenei igényüket. Egyszer aztán valaki bemerészkedett hozzá, és megérintette a kezét. A férfi azon nyomban elhallgatott. Ettől kezdve tudták a dankovicsiak, hogyan lehet kikapcsolni az öreget, ha nem tetszik a nóta.

június, Kanada – Vancouverben a Ritz hotelben hosszú órákig tartó elfoglaltsággal ajándékozta meg egy ismeretlen a hotel személyzetét: minden kulcsról eltávolította a számozást. A hetven kulcshoz hetven zár és ajtó tartozott, természetesen mind különböző. Az egyik portás, akinek még éltek a fejében matematikai tanulmányai, előbb papírt és ceruzát ragadott, hogy kiderítse, nem célravezetőbb-e lakatost hívni és lecserélni az összes zárat, mint végigpróbálni a kulcsokat. Nem hívunk lakatost, mondta végül, a legrosszabb esetben 2485-ször kell a kulcsokat a zárba illeszteni.

június, Szovjetunió – Jávorszarvas reggelizett egy új minszki lakónegyed élelmiszerüzletében. A bámulatosan szép állat először csak a kirakatot nézegette, majd mikor megtalálta, amiért jött, az üveget betörve a boltban termett, és jól belakmározott a pulton levő virsliből. A rendőrök és a tűzoltók bosszankodva tessékelték ki, merthogy úgy tudták, arra emlékeztek, hogy az iskolában a jávorszarvast növényevőnek tanulták.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top