+ Életmód

Sírva búcsúzott a magyar bohóc a 146 éves cirkusz utolsó előadásán VIDEO

A klasszikus cirkusz etalonjának számító társulat utolsó előadását itt teljes egészében megnézheted.

Utolsó előadásával búcsúzott közönségétől a 146 év után megszűnő Ringling Brothers amerikai cirkusz: vasárnap este a New York-i Uniondale-ben nagyszabású tűzijátékkal zárták a fellépést. A klasszikus cirkusz etalonjának számító társulat utolsó előadását cikkünk végén teljes egészében megnézheted.

146 éven át voltunk amerikai intézmény, és reméljük, hogy az emlékünket egész életükben magukkal viszik. Önökben éljen tovább a cirkusz!

– mondta Jonathan Lee Iverson konferanszié.

A búcsúgálán kollégáival együtt sírva búcsúzott Eke Sándor bohóc és kétéves kisfia is, aki húsz éve akrobataként kezdte karrierjét, majd kollégái javaslatára vált bohóccá, ő lett a bohócok “vezetője”.

Eke Sándornak már szülei is cirkuszban dolgoztak, kisgyerekként Svédországban élt velük, ő azonban az Egyesült Államokban kívánt szerencsét próbálni.

Mint a sajtónak nyilatkozva elmondta, néhány napon belül Magyarországra utazik, hogy meglátogassa családját, majd visszatér, hogy családjával Las Vegasban telepedjen le. Mint mondta, hallott ott egy cirkuszról, amelyet mindenképpen felkeres.

Megvan a saját állatkerted. Elefántot etethetsz, tigriskölykökkel játszatsz. Saját bohócaid vannak. Mindenki szeret. A cirkusz egy nagyon nagy család

– fogalmazott Eke Sándor.

A Ringling Bros. az elmúlt 50 évben tucatnyi amerikai városban 250 millió látogató előtt lépett fel. Egykor német bevándorlók gyermekei alapították, majd a társulat közreműködésre lépett a Barnum & Bailey cirkusszal. Előadásaik elsősorban elefántszámaik révén váltak ismertté, ezeket azonban az állatvédők tiltakozása miatt az elmúlt évben megszüntették.

A Feld Entertainment, a Ringling, valamint a Barnum & Bailey cirkusz anyavállalata januárban jelentette be, hogy a növekvő költségek és az elefántmutatványok megszűnése óta csökkenő nézőszám miatt a “világ legnagyobb show-ja” befejezi működését.

A bejelentést az állatvédők örömmel üdvözölték. Évtizedes tiltakozás után véget ért a “vadállatok legszomorúbb show-ja” – reagált a cirkusz bezárására a PETA nemzetközi szervezet, átfogalmazva a Ringling mottóját, mely szerint az övék a “világ legnagyobb show-ja”. A Ringlig Bros. birtokában volt a nyugati világ legnagyobb elefántcsordája.

https://youtu.be/KGkHv8dsPsE

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top