+ Irodalom

Fegyvert kaptak a nézők a divatbemutató előtt, hogy lövöldözzenek a modellekre

A Jacksonville-ben rendezett divatbemutatóra érkező nézők belépéskor kis kaliberű pisztolyokat kaptak, és a hostess arra kérte őket, hogy nyugodtan tüzeljenek a felvonuló modellekre. A vendégek először zavarba jöttek…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1975.

január, Szovjetunió – Örökgyufát talált fel egy szovjet mérnök. A gyufaszál nem fából, hanem mágneses végű fém rudacskából készült, amelyhez gyúlékony anyagú, vasporral mágnesezett golyó kapcsolódott. Aki a nagyvárosban ezzel gyújtott rá, órákon át kérdezgethette a körülötte sétálókat: Ki kér tüzet, kinek adhatok még?

január, Olaszország – Negyvenezer galambot telepítettek ki Velencéből, hogy csökkentsék a történelmi épületekben okozott madárkárokat. Először jó megoldásnak látszott, de néhány hét elteltével visszajöttek a madarak és folytatták tovább romboló tevékenységüket. Visszatérésük nem csoda, állapította meg az egyik tisztviselő, hisz ha a nászutasoknak mindent pénzt megér, hogy Velencében tölthessék nászéjszakájukat, akkor a szabadon közlekedő és szaporodó galamboknak miért ne érné meg.

január, USA – Charlotte magánállatkertjéből megszökött egy nandu. A tulajdonos újsághirdetésben próbált a nyomára bukkanni. Aki az első néhány sorban magára ismert, azt hihette, a herceg jött el érte fehér lovon. „Keresek egy 180 centiméter magas, karcsú lábakkal rendelkező, hosszú nyakú, kimondottan elegáns mozgású, mély barna szemű, enyhén pihés arcú, struccra hasonlító madarat. Kalandorok kíméljenek!”

február, NSZK – A 25. nemzetközi játékvásár egyik nagy szenzációja az úgynevezett kenguru ugrócipő volt. A rugós szerkezetet cipőre szerelve akár nyolcvan centi magasra és három méter távolságra is elugorhatott viselője. Amíg a gyerekek játszadoztak és ugráltak, addig az apukák a háttérben mosolyogtak, mondván, ez azért nem igazi kenguruugrás, mert a kenguru ugrásában fontos szerepet játszik a farka is.

február, Kolumbia – Munkába indult reggel egy 38 éves puerto ricoi halász. Motorcsónakkal vágott neki a Karib-tengernek, de a motor egyszer csak leállt, és az áramlatok messzire sodorták a férfit. 25 napon át hánykolódott a tengeren, mire egy panamai teherhajó kimentette. Később aztán a kocsmában sokat nevettek rajta, vajon mennyi rumot kell meginni ahhoz, hogy a traumát kiheverje.

február, Anglia – A hobbi szinten hajómodell-építéssel foglalkozó 37 éves férfi úgy döntött, eljött az idő, hogy megpróbáljon modellt építeni egy palack belsejében. Első nekifutásra nem akart túl kicsi üveggel próbálkozni, ezért megvásárolt egy üveg 1.7 literes rozspálinkát. Az építéshez nem volt szüksége a pálinkára, de kiönteni sem akarta, ezért egy ültő helyében megitta. A modellépítésnek az alkoholmérgezés okozta halál vetett véget.

március, USA – A Jacksonville-ben rendezett divatbemutatóra érkező nézők belépéskor kis kaliberű pisztolyokat kaptak, és a hostess arra kérte őket, hogy nyugodtan tüzeljenek a felvonuló modellekre. A vendégek először zavarba jöttek, de az első néhány lövés után mindenki kedvet kapott a pufogtatáshoz. A ruhák kivétel nélkül mind golyóállóak voltak.

március, Franciaország – Sok gondot okoztak a nizzai repülőtéren az ide-oda röpködő sirályok, ezért az egyik kifutópályát kizárólag a sirályoknak rendezték be. A másfél hektáros területen kis medencékben halakat és egyéb, a sirályok által kedvelt élelmet helyeztek el. A sirályok ennek ellenére olykor mégis fölröppentek, és tettek néhány kört, nehogy elhízzanak a kiváló lakomától. Erre az esetre külön hangszórókat telepítettek az irányítótoronyba, amelyekből a repülőtér minden pontján jól hallható madárvészkiáltásokat sugározták.

március, Jugoszlávia – A belgrádi gazdasági bíróság 62 ezer dinár pénzbüntetésre ítélte a kragojeváci kenyérgyár vezetőjét, mert az üzem készítményében egeret talált egy fogyasztó. A gyár jogásza hiába hivatkozott a bíróságon a teljesen automatizált sütési technológiára, s arra, hogy valaki szándékosan tehette az egeret a kenyértésztába, a bírságot ki kellett fizetni. Attól kezdve az igazgató soha nem engedte a kislányát egérnek öltözni az álarcosbálon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top