+ Irodalom

Kiadták a rossz ételek szakácskönyvét

Megjelent a rossz ételek szakácskönyve, avagy mit készítsünk vendégeinknek, ha nem akarjuk, hogy még egyszer betegyék hozzánk a lábukat. A receptek alapján szemre tetszetős, ám ízre okádék ételek készíthetők.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1974.

október, USA – Megjelent a rossz ételek szakácskönyve, avagy mit készítsünk vendégeinknek, ha nem akarjuk, hogy még egyszer betegyék hozzánk a lábukat. A receptek alapján szemre tetszetős, ám ízre okádék ételek készíthetők. Fogyasztásuk azonnal undort kelt, ezért alkalmas nagyobb csoportok fogyókúráztatására is, viszonylag kevés alapanyagból sokszemélyes ételundor váltható ki.

október, Charlotte-szigetek – A fogszuvasodás megelőzése érdekében kézzel fogható propaganda-tevékenységbe kezdett a szigetek egyetlen fogorvosa. A kicsiny sziget vegyeskereskedésében vitába bocsátkozott a tulajdonossal az édességfogyasztás hátrányairól, majd a szót tett követte, és percek alatt megsemmisítette a boltocska cukorkakészletét.

október, India – 400 gramm uránt talált a rendőrség egy férfinél Jamshedpurban. Honnan van az urán, kérdezték a rendőrök, mire a férfi azt felelte, még tavaly karácsonyra kapta a nagyszüleitől. A rendőrség nem hitt neki, ezért végül be kellett vallania, hogy egy kínai férfi biztatására rendszeresen szállított uránt az indiai-nepáli határra. A férfi a karácsonyt már nem a családja körében töltötte.

november, Olaszország – Hatalmas eső zúdult Milánóra. Öt fiú baktatott haza a focimeccsről, mikor elkapta őket a felhőszakadás. Más nem lévén, behúzódtak egy garázsba, amelyben egy kocsi állomásozott. Az eső csak esett, nem akart elállni, a fiúk unatkoztak, fölnyitották az autót, és beindították. Tetszett nekik a brummogó masina, és jó nagyokat lélegeztek a kipufogó szénmonoxidból. Ketten megfulladtak.

november, Japán – Nagyszabású razziát rendezett a rendőrség a Jamagucsi gumi elnevezésű alvilági szervezet 145 központjában. Több mint 100 gengsztert vettek őrizetbe, rendzavarás, tiltott szerencsejáték, illegális fegyverviselés és egyéb törvénytelen cselekedet miatt. Ezután a Jamagucsi gumi elnevezésű alvilági szervezet szabadlábon maradt gengszterei összeültek, hogy megbeszéljék, hogyan történhetett ez az ordenáré baleset.

november, Belgium – Az urnák elé szólították Nivelles város választópolgárait, hogy népszavazáson döntsék el, milyen tornyot kapjon a városi káptalan épülete. Egy: gótikus legyen. Kettő: román stílusú legyen. Három: Hagyjuk az egészet a francba, és ne építsünk tornyot.

december, USA – Egy egyetem munkatársa olyan elektronikus szerkezetet talált fel, amely a bőrre gyakorolt hatása eredményeként elaltatta a pácienst. Tíz olyan önként jelentkezőn végeztek kísérletet, akik azt állították magukról, hogy semmiféle altató nincs rájuk hatással. A kísérlet hosszúra nyúlt, mert az önként jelentkezők közül néhányan elszunyókáltak.

december, Szovjetunió – A szovjet-mongol határ közelében egy barnamedve 5 napon keresztül tartotta ostrom alatt az altáji, magashegyvidéki meteorológiai állomás öttagú személyzetét. A medve mindennap megrohamozta az állomást, ajtókat zúzott be és élelmiszereket falt föl. Az állomás személyzete már a legvégső ajtó mögött húzta meg magát, mikor az állatot a vadászok kilőtték. A vadászok javaslatot tettek arra, hogy a meteorológus-képzésben vezessék be a lövészetet.

december, Franciaország – Az egyik újonnan épült városrész utcáján megjelent egy hangtalan autóbusz. Nem pöfögött, nem zúgott, némán gurult a kövezeten, mintha némafilm szereplőit vinné a forgatásra. A busz árammal működött, az akkumulátor egyetlen töltéssel 80 kilométeren át hajtotta az elektromos motort. Vajon a csend felé halad a városi élet, tették fel sokan magukban a kérdést.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top