+ Irodalom

Kis híján megfagyott a Boeing 707-es alvázában menekülő férfi

A Santiágótól Limáig vezető 2600 kilométeres utat a Boing 707-es alvázában töltötte egy férfi, aki kétségbeesésében szánta rá magát az útra, már fél éve nem volt állása.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1974.

július, Franciaország – Deauville luxusfürdőhelyén nyaralt egy nő, aki a laktató ebéd után kifeküdt a tengerparti nyugágyba, és abban a pillanatban el is aludt. Langyos szél simogatta a haját, a tenger illata szállt a széllel, a napfény a csontjait is átmelegítette. Egyszer csak arra ébredt, hogy valaki meglökte a napozóágyat. Nézett jobbra, aztán balra, és nem akart hinni a szemének. A napozók között tehenek és farmerek sétáltak, mögöttük egy pöfögő traktor közeledett. Valaki segítségért kiáltott rémületében, de a rendőrök hagyták, hogy a napozókon átvonuljon a mezőgazdasági sztrájk.

július, Japán – A kutyáknak jobb élete volt, mint egyes embereknek. Míg egy millió ember segélyből élt, addig kutyák tízezreit vette körül káprázatos luxus. Egy tokiói nagyáruház megkezdte a kutyákra méretezett esőkabátok, csizmák és esernyők árusítását, egy másik helyen fodrászszalon nyílt, kizárólag kutyák számára. A szolgáltatást alacsony termetű emberek nem vehették igénybe.

július, Chile – A Santiágótól Limáig vezető 2600 kilométeres utat a Boing 707-es alvázában töltötte egy férfi, aki kétségbeesésében szánta rá magát az útra, már fél éve nem volt állása. A háromórás repülőút után sem állhatott egyhamar munkába, mert a mínusz harminc fokos hidegben tüdőgyulladást kapott és olyan fagyási sérüléseket szenvedett, mint aki kiskabátban indult neki az Andoknak.

augusztus, Ghána – A fővárosban egy éjjel harangzúgásra és szirénák éktelen sivítására ébredt egy asszony. Mi történt, rázta meg a férjét, aki meg sem mozdult, úgy válaszolt: Semmi. Mi az, hogy semmi, értetlenkedett az asszony, nem hallod ezt a hangzavart? Itt a világvége, kiáltotta a nő és az ablakhoz rohant. Hagyd már abba, mordult rá a férfi, ez a jel. Miféle jel, az asszony szíve majd’ kiugrott. A férfi fölült az ágyon. Na, gyere már ide, nincs semmi baj, ezek a harangok csak azt jelzik, hogy áttérünk a régi angol gyarmati szokás helyett a jobb oldali közlekedésre.

augusztus, India – Ghazipurban a majmok kis csapatokba verődve támadták meg az ópium-feldolgozó gyárat. Csak egy mákszemnyit csippentettek le az ópiumpogácsa sarkából, aztán usgyi, föl a fára. Az ópiumgyár udvara körüli fákon kétszáz majom üldögélt naphosszat, üveges tekintettel bámulva maga elé.

augusztus, Svédország – A Padjelantai Nemzeti Parkban 20 alpinista, köztük két nő, három héten keresztül tanulmányozta az életben maradás lehetőségeit a kopár északi területeken. Minden résztvevő húsz kilós csomagot vitt magával, melyben a létminimumot biztosító élelem és a legszükségesebb használati tárgyak kaptak helyet. A túlélőtúra végén megállapították, hogy a létminimumot biztosító élelem és a legszükségesebb használati tárgyak társaságában három hétnél hosszabb időt tölteni a kopár északi területeken nem embernek való.

szeptember, Franciaország – Cukorhiány ütötte fel a fejét az ország egész területén, ugyanis az a hír járta, hogy cukorhiány fogja felütni a fejét az egész ország területén, ezért a cukorhiánytól rettegő emberek fölvásárolták az ország majdnem teljes cukorkészletét.

szeptember, Fidzsi-szigetek – A kormány betiltotta a különböző házi készítésű, faragott fegyverek, így a kannibál villák, a bálnafogból készült faragások exportját, miután a külföldi múzeumok, gyűjtők és a turisták megfosztották a szigetet sajátos tárgyainak nagy részétől. Ekkora a világ minden táján található volt kannibál villa és bálnafogból készült faragás, kivéve a Fidzsi-szigeteket.

szeptember, Norvégia – Egy norvég ékszerész nem elégedett meg az ékszerben való gyönyörködéssel, filozófiát keresett hozzá. Úgy találta, hogy egy ékszer akkor igazán szép, ha valamely praktikus tulajdonsággal is rendelkezik, ezért megkezdte azon férfi jegygyűrűk sorozatgyártását, amelyek nem csak mutatósak, de sörösüveg felbontására is alkalmasak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top