+ Zene

Öngyilkos lett a Soundgarden énekese

Szerdán éjjel találták holtan egy detroiti szállodában, nyaka körül egy szíjjal.

Öngyilkos lett Chris Cornell, a Soundgarden és az Audioslave énekese. Az 52 éves amerikai rocksztárt éppen turnén volt a Soundgardennel.

Szerdán éjjel találták holtan egy detroiti szállodában, nyaka körül egy szíjjal. A halottkém megállapította, hogy Cornell felakasztotta magát.

A Seattle-ből indult Soundgarden énekeseként, dalszerzőjeként, gitárosaként Chris Cornell a kilencvenes évek grunge rock mozgalmának egyik kiépítője volt. A csapat, amelyet sokáig a Nirvana egyik vetélytársaként emlegettek, hat stúdióalbumot készített 1988 és 2012 között, a Black Hole Sun című dalukhoz készült klip 1994-ben az egyik legtöbbet játszott felvétel volt a Music Televisionön.

Ez a dal 1995-ben Grammy-díjat nyert a legjobb hard rock előadás kategóriában, és szintén elnyerte a rangos elismerést a Spoonman című felvétel ugyanebben az évben mint a legjobb metál előadás. Chris Cornell másik csapatával, az Audioslave-vel három lemezt készített. Érdekelte a filantrópia, a Chris and Vicky Cornell Alapítványon keresztül támogatta az otthontalan, szegény, elhanyagolt és erőszak által fenyegetett gyerekeket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top