+ Irodalom

Lenyelte a sztriptíztáncosnő a gyémántgyűrűt

Egy éjszakai szórakozóhelyen lenyelte partnere 10 ezer dollár értékű gyémántgyűrűjét egy sztriptíztáncosnő Maracaiboban. A trükk után a tolvaj menekülni próbált, de a gyűrű tulajdonosa nyakon csípte a lányt és egy közeli klinikára vitte.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1974.

április, Venezuela – Egy éjszakai szórakozóhelyen lenyelte partnere 10 ezer dollár értékű gyémántgyűrűjét egy sztriptíztáncosnő Maracaiboban. A trükk után a tolvaj menekülni próbált, de a gyűrű tulajdonosa nyakon csípte a lányt és egy közeli klinikára vitte. Az orvosok klinikai körülmények között meghánytatták és megfosatták a lányt. A férfi kifogástalan állapotban kapta vissza a gyűrűjét, majd visszament a sztriptízbárba, hogy szórakozzon egyet a nagy ijedtségre.

április, Peru – Quillambamba teljes lakossága krónikus álmatlanságban szenvedett. A városba több száz macskát telepítettek, hogy elpusztítsák az elszaporodott patkányokat és egereket. A macskák, kiváló vadászösztönüknek köszönhetően eleget tettek kötelezettségüknek, éjszakánként azonban jóllakott macskakórusok tartottak olyan nyávogó-koncerteket, hogy még csukott ablaknál, füldugókkal a párna alá bújva sem lehetett tőlük aludni.

április, Uruguay – Az ország egyik honpolgára a fejébe vette, hogy megdönti annak a német honpolgárnak a világcsúcsát, aki képes volt egyfolytában 190 órát gyalogolni. A csúcsjavító csaknem egy héten át rótta köreit Montevideo központi terén. Még 32 órát kellett volna köröznie, mikor összeesett. A kórházban kijelentette, hogy azonnal nekirugaszkodik a csúcskísérletnek, amint az orvosok kiengedik. A férfi arra nem számított, hogy elmeorvosok is megvizsgálják.

május, Görögország – Athénban egy ház harmadik emeleti ablakában oly eleven kíváncsisággal figyelt valamit egy nyolcvanéves férfi, hogy kiesett. A zuhanást nagy szerencsével, az ablak alatt lévő szemétdombnak köszönhetően túlélte, de azt a fantazmagóriáját többé senki nem tudta megcáfolni, hogy azért dobták ki a szemétre, mert ő már senkinek nem kell.

május, Egyiptom – Kilenc pisztolylövést adott le egy középiskolai tanár a kairói bíróság tárgyalótermében, amikor elvált felesége bírói úton követelte a korábban megállapított tartásdíj felemelését. A lövöldözésben a bíró élete is közvetlen veszélyben forgott. A tanár az ablakon kiugorva próbált megszökni, de hosszas üldözés után elfogták. Az asszony zokogva távozott a tárgyalásról. Ha a volt férje börtönbe kerül, még az eddigi tartásdíjat sem fogja megkapni.

május, USA – Kalifornia egyik javító-nevelő intézetében föltűnt a felügyelőknek, hogy gyanúsan csendben vannak a lakók. Hát, mit tesz Isten, a fiatal bűnözők, amint beszabadultak az intézet nyomdájába, bankjegyeket kezdtek gyártani. A hamis bankókat és nyomdai kliséket elkobozták tőlük. Átírva a házirend szabályait, a túl kreatív csapat többé nem mehetett a nyomdába.

június, Olaszország – Az oltár előtt kelt birokra egymással Gela kisváros templomában két jegyespár, akiknek esküvőjét tévedésből ugyanarra az időpontra tették. A fiatalok először vitatkozni kezdtek, szidták egymás apját, anyját és felmenőit, és még a fennvaló is szóba került. Egyik pár sem akart elsőbbséget adni a másiknak, így aztán verekedésbe torkollott a felesleges szócséplés, és végül a rendőrség választotta szét a felpaprikázott házasulandókat. A pap egy felejthetetlen közös esküvőn adta össze a párokat, mondván, éljetek békében.

június, Németország – Az Elba mentén fekvő Lauenburgnak volt egy régi hídja, ami sok álmatlanságot okozott az ott lakóknak. Valahányszor erős déli szél fújt, az acélszerkezet nyögött, sóhajtozott. 200 éve nem akadt senki, aki a jelenséget meg tudta volna szüntetni. A zajok az utóbbi időben egyre hangosabbá váltak. Sokan titkon azon imádkoztak, legyen minden eddiginél fergetegesebb déli szélvihar.

június, USA – A Pan American légitársaság hajlandó volt 50 ezer dollárt fizetni egy bűnszövetkezetnek azért, ha visszakapja a társaságtól elrabolt 2000 kitöltetlen repülőjegyet. A légitársaság körömszakadtáig ragaszkodott a jegyekhez, fel sem merült, hogy új típusú jegyeket nyomtassanak, amit nem az utasnak kell kitölteni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top