+ Irodalom

Nagyon furcsa vadászbaleset történt Angliában

A rendőrség többszöri vizsgálat után lezárta a vadászbalesetet, amelyet folyton újravizsgáltattak a felsőbb vezetők, lévén, képtelenségnek tartották. Történt, hogy egy kisebb csapat vadász vadászott az erdőben. Eddig hihető. A bozótosból fácán röppent fel. Eddig is hihető…

Érdekes történetek a xx. század magyar sajtóból – 1974.

január, Afrika – Tchatchwa és Kutschba falvak egymástól 20 kilométerre találhatók. A két helység között a rendszeres napi postaszolgálatot egy idomított strucc látta el, amely a nyakába akasztott speciális postás táskában vitte és hozta a leveleket, és az egyéb postai küldeményeket. Tchatchwa és Kutschba lakói maximálisan elégedettek voltak az állat szolgáltatásaival, és abban is biztosak voltak, hogy a postás nem olvassa el a leveleket.

január, Anglia – A rendőrség többszöri vizsgálat után lezárta a vadászbalesetet, amelyet folyton újravizsgáltattak a felsőbb vezetők, lévén, képtelenségnek tartották. Történt, hogy egy kisebb csapat vadász vadászott az erdőben. Eddig hihető. A bozótosból fácán röppent fel. Eddig is hihető. Az egyik vadász ráemelte a puskáját, és tüzelt. Szokványos. A puskacsőből kiröppenő golyó visszapattant a fácánról és kiütötte a vadász szemét, aki belehalt a sérülésbe. Na, ezt a részt kellett többször átgondolni.

január, USA – Pánik tört ki a New York-i háziasszonyok között, mert az a hír járta, hogy alapanyaghiány miatt hamarosan elfogy a vécépapír. De hát akkor mivel töröljük ki a fenekünket, kérdezték rémülten a háziasszonyok. A férjeikkel átbeszélve, a jó haszon reményében, ezrével fektették pénzüket vécépapírba.

február, Anglia – Veseátültetéshez készítettek elő egy beteget a birminghami kórház sebészei. A donor egy autóbalesetben frissen elhunyt férfi volt. Már megkezdték a vese kiemelését, mikor az elhunyt egyszer csak felsóhajtott, jelezvén, hogy még él. A beavatkozást azonnal megszüntették. Viszont az autóbaleset és a megkezdett vesekiemelés együttes hatására a férfi négy óra múlva mégis csak elhunyt. A sebészek sok felesleges időt pazarolva a donorra, befejezték a megkezdett vesekiemelést.

február, Ausztria – Egy nagy család négy gyermeke egyazon napon tartotta az esküvőjét Andrichsfurtban. A hétszáz lakosú falu apraja-nagyja meghívást kapott a lakodalomra. Éjféltájban elnehezültek a fejek a jó Zöld Veltelíniktől. Az egyik vendég megkérdezte a boldog örömanyát: Arra azért kíváncsi lennék, hogy válni is egyszerre fognak-e.

február, USA – Egy Mississippi államban élő asszony minden nap friss pékárut hozott a családnak reggelire, és az ebédet is frissen vásárolt alapanyagokból főzte. Az asszony fölháborodott, amiért 28 dollárra büntették az egyik korareggeli bevásárláson. Ő nem ijesztésből és riadalomkeltésből, hanem szeretetből vitte magával a bevásárló körútra, a nyakába akasztott kedvenc kígyóját.

március, Honduras – A Pedro Sulában kiírt kettős mérkőzésre 15 ezer néző volt kíváncsi. A játékvezető, tekintettel a lelátók túlterheltségére, nem adta meg az engedélyt a találkozók megtartására. A feldühödött tömeg lerombolta a lelátók falait, felgyújtotta az ülőhelyeket, a kapufákat és a hálót, majd összecsaptak a kivezényelt katonasággal. Mondván, ha egyszer már ennyien összejöttünk, csak legyen valami izgalom.

március, USA – Berohant a trentoni bankba egy 33 éves, krisztusi korú férfi. A kezében egy üveget tartott, amelyből kanóc lógott ki. Azt kiabálta, hogy elégeti a bank teljes pénzkészletét, mert a pénzben rejlik a világ gonoszsága. Még akkor is ezzel fenyegetőzött, mikor a rendőrség belépett a bankba. Kiben rejlik a világ gonoszsága, kérdezte a rendőr. A pénzben, válaszolta eddigi nézetével egységben a férfi. Na, ne mondd, mondta a rendőr, ráemelte a pisztolyát és lepuffantotta.

március, Anglia – A British Museumban apró cserepekre törve találtak vasárnap reggel egy nagy értékű, XVI. századi olasz vázát. Az angol rendőrség a műkincs szándékos rongálásának gyanújával őrizetbe vett egy teheráni orvost, akiről feltételezték, hogy torkig van a XVI. századi olasz vázákkal.

2 hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top