+ Irodalom

Marihuána-palántákból készült a díjnyertes virágkompozíció

Az Abilenében megrendezett virágbemutatón kékszalaggal jutalmazták az egyik virágkompozíciót. Három nappal később a rendőrség visszavonatta a kitüntetést és elkobozta a magas elismerésben részesített darabot…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1973.

október, Belgium – Előzést hajtott végre egy 22 tonnás teherautó a Leeuw-Saint-Piere nevű városka kis utcájában, de mint elefánt a porcelánboltban, felborult, és azon összes tömegével bedöntötte az ott tartózkodó kávéház falát. Odabent két idős asszony éppen arról beszélgetett, mostanság milyen unalmas errefelé az élet.

október, USA – Az Abilenében megrendezett virágbemutatón kékszalaggal jutalmazták az egyik virágkompozíciót. Három nappal később a rendőrség visszavonatta a kitüntetést és elkobozta a magas elismerésben részesített darabot, mert amidőn tüzetesen megvizsgálták közelebbről is, kiderült, hogy legnagyobb része marihuána-palántákból állt.

október, Japán – Menekülő felszerelést kellett kéznél tartani azokban a japán városokban, melyeket gyakran fenyegetett a földrengés. Az iskolákba, hivatalokba, gyárakba egy csomag élelemmel, takaróval, vízzel, gyógyszerrel és védősisakkal jártak a diákok és a dolgozók. Az egyik kisfiú még soha nem élt át földrengést, ezért úgy döntött, kipróbálja. Kiült az egyik parkba, nekitámaszkodott egy fának és a fejére tette a sisakot. Megette az élelmiszercsomag tartalmát, megitta a vizet, bevett egy szem gyógyszert, és mivel nagyon eltelt a sok finomsággal, magára húzta a takarót és elaludt.

november, USA – Egy éjjel a Hustonból Las Vegas felé tartó utasszállítógép egyik motorja felmondta a szolgálatot, az elszabadult alkatrészek betörték az utastér egyik ablakát. Az óránként 180 kilométeres sebességgel dühöngő szél és a nyomáskülönbség egy szempillantás alatt kiszippantotta a betört ablak mellett ülő utast. A gép ezután kényszerleszállást hajtott végre az új-mexikói Albuquerque repülőtéren. A fedélzeten tartózkodó 127 utas sértetlenül vészelte át a balesetet. Nem tudni, hogy akkor is sikerült volna-e a kényszerleszállás, ha a 128. utas is a gépen marad.

november, Argentína – A nem megfelelő előléptetési rendszer miatt lázadt fel kétszáz börtönőr. Tiltakozásul 12 börtönben átvették a hatalmat, és immár vezetők nélkül, de mégis csak ők őrizték ugyanazokat a rabokat. Majd fordult a kocka, a hatóságok könnygázzal fojtották el a lázadást, s most őket őrizték azok a börtönőrök, akik nem lázadtak.

november, Vatikán – A Vatikán egyik segélyszervezetének két vezetőjét vád alá helyezte egy milánói vizsgálóbíró, mert a Vatikánnak járó vámmentességgel élve Franciaországból nagy mennyiségű húst vittek be Olaszországba, és ott feketén értékesítették. A vizsgálat során megállapították, hogy összesen 3325 tonna marha- és borjúhús került a rászorulók asztala helyett a pénzesebb vásárlók tányérjába. A Vatikánban egyesek úgy tartották, hogy a 3325 tonna marha- és borjúhús olyan nagy mennyiség, hogy ezért életük végéig sem tudnak elég miatyánkot mondani penitenciául.

december, Uruguay – Ebben az évben Uruguay fővárosában, Montevideoban rendezték meg a magándetektívek nemzetközi kongresszusát. A küldöttek álruhában, álszakállal, hamis bajusszal és műhajjal érkeztek meg, hogy még egymást se ismerjék fel.

december, Panama-csatorna – Egy amerikai orvos a fejébe vette, hogy átússza a Panama-csatornát, de váratlan költségekbe ütközött. A csatorna kezelősége pénzt követelt az átúszás fejében, mondván, igaz, hogy nem hajó, de ő is használja a csatornát. Az orvos kénytelen volt kifizetni az egy tonnánál kisebb teherbírású hajók számára előirányzott díjszabás illetékét.

december, Kuwait – A többnejűség intézményének eltörléséről vagy meghagyásáról folyt a vita a parlamentben. A többnejű képviselők bizonyultak vérmesebbeknek, és rövid vita után elementárisan ősi eszközhöz nyúltak, és mintegy tízperces ökölpárbajt folytattak a többnejűség eltörlését követelő képviselőkkel. Jól elpáholták egymást, de a vitát nem tudták lezárni, abban azonban biztosak lehettek a többnejű képviselők, hogy a vita során keletkezett sebeket otthon több asszonyi kéz fogja begyógyítani.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top