+ Irodalom

Miért veszélyes az édeskés ízű petárda szopogatása?

A hosszúkás, rúd alakú petárda készítőinek soha nem jutott eszébe nyalogatni a petárdát. Ugyanis ha megkóstolták volna, azonnal rájönnek, hogy a petárda édeskés íze összetéveszthetetlenül megegyezik egy forgalomban lévő hosszúkás, rúd alakú édesség ízével.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1973.

július, Csehszlovákia – Olyan szemüveget fejlesztettek ki a csehszlovák tudósok, amely érzékelte a hosszabb időre összezáródó szempillákat, vagyis az alvást. Ha az összezáródó szempillákat érzékelő szemüveget összekapcsolták egy ébresztőórával, akkor a szemüveg rendkívül alkalmas volt a lusta, szundikálásra hajlamos munkaerő ébrentartására. Egyetlen ellenszernek számított, ha a szundikálásra hajlamos munkaerő kifejlesztette magában a nyitott szemmel való alvás képességét.

július, Spanyolország – Hat gyermek halálát okozta, hogy a hosszúkás, rúd alakú petárda készítőinek soha nem jutott eszébe nyalogatni a petárdát. Ugyanis ha megkóstolták volna, azonnal rájönnek, hogy a petárda édeskés íze összetéveszthetetlenül megegyezik egy forgalomban lévő hosszúkás, rúd alakú édesség ízével, csak az nem tartalmazott halálos mennyiségű foszfort.

július, Brazília – Parana államban hídavatáshoz készülődött a tömeg. A folyó két partján lakóknak nagy volt az örömük, mert annyi éve várták már, hogy száraz lábbal keljenek át a folyó fölött, és íme, végre sikerült. Vagyis félig-meddig. A hidat elözönlő ünneplők alatt egyszer csak leszakadt a híd, és több százan a folyóba estek. A kivitelezők azt állították, hogy nem ilyen hatalmas, boldog tömegre tervezték a hidat.

augusztus, Anglia – Egy 29 éves volt tengerészgyalogos, aki ellen tőzsdei csalásért emeltek vádat, speciális módját választotta az öngyilkosságnak. Sportrepülőgéppel akart nekirepülni a Tower-hídnak. A tengerész kétszer is rárepült a hídra, de mindkét alkalommal átsiklott a tornyok között. Az öngyilkossági kísérlet sikertelenségén elkeseredve tervet változtatott, és egy Londontól 400 kilométerre lévő népszerű kirándulóhely fölé repült, és több száz méter magasból zuhanórepülésben csapódott az erdő fái közé, ahol végre sikerült szörnyethalnia.

augusztus, Mozambik – A Beira kikötőváros közelében vonuló harmincmilliós sáskahadat vegyszerekkel próbálta megfékezni a földművelésügyi minisztérium. Az állományt ugyan megtizedelték, de a többiek töretlenül haladtak tovább, testük külső felületén hordva a mérgező vegyszereket, mígnem olyan területre tévedtek, ahol a bennszülettek, mint kedvenc csemegéjüket elfogyasztották a sáskákat, majd belehaltak.

augusztus, Franciaország – A besanconi Lip óragyár elbocsátotta a munkások egy részét, mondván, nincs szükség ennyi órára. Az elküldött munkások máshogy gondolták, és létrehoztak egy titkos üzemet, ahol állólámpák fényénél napi 80-100 órát raktak össze a gyártóktól beszerzett alkatrészekből. A rendőrség lefoglalta a műhelyt, pedig vezetők nélkül is jól működött.

szeptember, Olaszország – A Róma melletti Velletri egyik bankjának igazgatója úgy döntött, mindaddig zárva tartja a bankot, amíg a hatóságok nem hoznak megfelelő biztonsági intézkedéseket a banditizmus megfékezésére. Csupán augusztusban háromszor keresték fel a tolvajok a bankot, melynek ajtajára az igazgató végül ezt a táblát akasztotta ki: Kedves ügyfeleink, a bankot az Önök érdekében tartjuk zárva.

szeptember, India – A Delhiben állomásozó hippi-közösség csempészáru és kábítószer-kereskedéssel tartotta fönn magát. Boldogok voltak, mert a társadalmon kívül éltek, saját ösztönös törvényeik szerint. Csakhogy az árucsempészés és a kábítószer-kereskedés a társadalom törvényei szerint büntetendő cselekedetnek számítottak. A rendőrség végül azzal oldotta meg a dilemmát, hogy nemes egyszerűséggel elzavarta Delhiből a hippiket, éljenek más társadalomban társadalmon kívül.

szeptember, Jamaica – Ugyanaz a banda egy nap alatt két postahivatal ellen intézett rablótámadást. Az első akcióban csúnyán raboltak, lelőtték a postáskisasszonyt, majd másodjára majdnem ráfaragtak Kingstonban, ahol épp a postán tartózkodott a polgármester, aki sakkban tartotta őket. Csakhogy az egyik postai alkalmazott halálfélelmében az utcára akart szaladni, amivel be is teljesítette sorsát, szitává lőtték a rablók, majd férfias tettüket nem vállalva, elmenekültek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top