+ Irodalom

Marihuánát termesztett a kertész az oroszlán ketrece körül

Letartóztatták a kairói állatkert kertészét, mert az oroszlán ketrece körül marihuánát termesztett. Az állatkert vezetői azzal védekeztek, hogy ők nem fedezték a kertész üzelmeit, hisz ez egy állatkert és nem botanikus kert…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1973.

április, Brazília – Az egyik legprofibb brazil céllövő, akit ez ideig senki le nem győzött, tetten ért az otthonában egy betörőt, aki rémületében pisztolyt rántott, s bármennyire is furcsállta a profi céllövő, még nálánál is gyorsabb volt. Így történt, hogy a profi céllövő első veresége az életébe került.

április, Magyarország – 30 ezer darab piros színű, halálfejjel megjelölt mérgezett tyúktojást raktak ki a Tolna megyei vadásztársaság területén, a hasznos apróvadat pusztító szárnyas és szőrmés dúvadak irtására. Felhívták a lakosság figyelmét, hogy a halálfejjel ellátott tojás nem azt jelenti, hogy a tojásból csontvázak kelnek ki, hanem azt, hogy mérgező.

április, Svájc – A rendőrfelügyelő elérkezettnek látta az időt, hogy letartóztasson az utcán egy 24. életévében járó bűnözőt. Erre a bűnöző fegyvert rántott, s mert más szabad jármű nem volt a közelben, betuszkolta a felügyelőt a rendőrautóba, és megszökött vele. Helikopterek és tucatnyi rendőrautó bevetésével háromórás hajsza után lepuffantották a férfit. A felügyelő könnyebb sérüléseket szenvedett, de így is egy életre szóló élményben volt része.

május, NDK – Három hónapos megfeszített munkával elkészítették a drezdai mérnökök annak a műanyag borítású fürdőkádnak a prototípusát, amely egy szekrényben állva várta, hogy gazdája megfürödjék benne. A helytakarékos konstrukcióhoz tartozott egy 80 literes bojler, amely szintén a szekrény belsejében lapult, és amelyről egy ügyes ellensúlyozó szerkezet segítségével gyerekjáték volt lebillenteni a 60 kilós fürdőkádat.

május, USA – Nagy népszerűségnek örvendtek azok a megehető poharak, amelyekbe az amerikai italautomaták töltötték az innivalót. A pohár jó ízű zselatinnal átitatott ostyából készült, és nem csak ital tárolására volt alkalmas, hanem fogyasztható tulajdonsága miatt alkalmasnak bizonyult csajozásra is, a pohárevésre fogékony lányok körében.

május, Egyiptom – Letartóztatták a kairói állatkert kertészét, mert az oroszlán ketrece körül marihuánát termesztett. Az állatkert vezetői azzal védekeztek, hogy ők nem fedezték a kertész üzelmeit, hisz ez egy állatkert és nem botanikus kert, az oroszlánt száz méterről is fölismerik, de a marihuánát öt centiről sem.

június, Görögország – Lenyelte a kanalat torokvizsgálat közben egy mandulagyulladásban szenvedő fiatal leány Pireuszban. A lányt azonnal kórházba szállították és sikeresen megoperálták. A műtétet követően újrakezdték a mandulagyulladás vizsgálatát, de arra kérték a lányt, ezúttal ne nyelje le a kanalat, mert ha megint meg kell operálni, akkor akuttá válhat a mandulagyulladása.

június, Uruguay – Pajsanduban új városi börtönt nyitottak. A lakosság fogadásokat kötött, hogy ki kerül elsőnek a börtönbe. Néhány nappal a megnyitás után beköltözött az első lakó, de senki nem nyert a fogadáson és senki nem veszített, mert őrá senki nem gondolt. A bíróság autócsempészetben találta vétkesnek a polgármestert.

1973. június, USA – Florida partjaitól 15 mérföldre úszó disznóra lettek figyelmesek a halászok. Az állat, amely kétségbeesetten igyekezett partra evickélni, valószínűleg egy hajóról pottyant a vízbe. A halászok beemelték a csónakba és megmentették az életét, majd mikor partot értek a már biztonságba került sertéssel, levágták.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top