+ Irodalom

Elloptak egy motoros üldözésről szóló történetet

A cím nélküli, 800 szavas történetet a birminghami Howard Roadról lopták el betörők.

Ellopták Birminghamben J.K. Rowling egy postai levelezőlapra írott történetét, amely a Harry Potter regények előtt játszódik – írta a BBC News.

A kézirat egy A5-ös nagyságú levelezőlap mindkét oldalát megtölti. Az írást kilenc éve egy jótékonysági árverésen adták el 25 ezer fontért. A cím nélküli, 800 szavas történetet a birminghami Howard Roadról lopták el betörők.

A történet három évvel Harry Potter születése előtt játszódik, szereplői között van a varázslófiú apja, James Potter és keresztapja, Sirius Black. A kamaszokat motorkerékpáros üldözés után kapja el két mugli, vagyis varázstalan rendőr, de Potternek és Blacknek seprűnyélen repülve sikerül elmenekülniük.

A rendőrségi jelentés szerint a kéziratot és ékszereket április 13. és 24. között lopták el a házból. Az ügyben nyomozó Paul Jauncey szerint nyilvánvaló, hogy csak egy igazi Harry Potter-rajongónak tudják majd eladni a levelezőlapot, ezért a hatóság arra kérte most a közönséget, hogy akinek eladásra ajánlják, azonnal lépjen kapcsolatba a rendőrséggel.

A 2008-ban megrendezett jótékony célú árverésre számos szerző, Rowling mellett Sebastian Faulks és Doris Lessing ajánlott fel egy-egy kéziratot az angol PEN írószervezet számára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top