+ Film

Hogyan lehet három lánygyermekből iskola nélkül zsenit faragni?

Két tanárember úgy döntött, hogy nem adja iskolába a gyerekeket, és bármi áron megvalósítják terveiket.

– A filmben arról van szó, hogy a Kádár rendszer alatt egy lakótelepi lakásból elindult két ember, akik később három gyermekük kezét szorosan fogva szembe mentek a rendszerrel. Két tanárember úgy döntött, hogy nem adja iskolába a gyerekeket, és bármi áron megvalósítják terveiket. Megküzdöttek bárkivel és bármivel, de nem hagyják magukat eltántorítani. Meg akarták mutatni a nevelés csodáját, hogy megfelelő alapokkal bármi képes az ember és ez sikerült is nekik.

A Polgár nővérekről készült dokumozi producere, Berger László mesél a magyar sakkcsodákról készült filmről a Nullhategynek.

 – A Polgár család történetét még fel fogják dolgozni számtalan filmben, mert annyira gazdag anyag. Mi arra koncentráltunk, hogyan, milyen környezetben nőttek fel a lányok és, hogy ezzel mit kezdenek, amikor ők maguk is családot alapítanak.

A film egyfajta választásról beszél, hogy mit is jelent a család és a karrier viszonya egy nő életében.

A film lehetőségeket mutat. Polgár László be akarta bizonyítani, hogy a lányok igenis megállják a helyüket a férfiak között is, hogy képesek legyőzni bárkit, nincs szükség a nemek közötti megkülönböztetésre.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top