+ Irodalom

Hogyan semmisítettek meg egy fej káposztával egy dinamittal megrakott kocsit?

Három napja kerülgetett a rendőrség a mantovai országúton egy lezárt Mercedes gépkocsit. A hatóságok feltételezése szerint az autó tele volt dinamittal, ami a kocsi érintésére robban.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó nyomán – 1972.

április, Anglia – Beperelte egy farmer a szomszédját, mert annak csaknem ezer sertésből álló kondája elözönlötte a farmját, feldúlta a gazdasági épületeket, szétszaggatta a villanyvezetékeket és végül, mintegy csemegeként, leette a vásznat a család nagy büszkeségéről, egy motoros repülőgépről.

április, Fülöp-szigetek – Cabuagoban szinte füstölt a fieszta, szólt a zene, táncoltak a fiatalok, meg aki bírta. Olyan parádésan jó hangulat volt, hogy azt már képtelenségnek látszott fokozni. Egy férfi és a barátja akkor mégis úgy gondolta, van ennél azért nagyobb élvezet is. Kocsijukkal a fiesztázók közelébe hajtottak, majd a táncolók közé hajítottak néhány kézigránátot.

április, Libanon – A bejrúti járókelők arra lettek figyelmesek, hogy bármerre járnak a városban, olyan finom édes hasisillat terjeng, mintha nyilvános kábítószerorgiát tartanának az egész városban. Sokan mentek az orruk után, de csalódniuk kellett. A vámhatóság égette el az elmúlt két évben lefoglalt 17 tonna hasist.

május, USA – Tudósok számításai szerint, ha profi rögbijátékosok rohannak egymásnak 15 mérföldes óránkénti sebességgel, akkor a karambolból úgyszólván sértetlenül kerülnek ki. Ha viszont két személyautó ugyanekkora sebességgel ütközik frontálisan, akkor a keletkezett kár átlagosan 1113 dollár és 89 cent.

május, Irán – Ünnepséget rendeztek egy kis iráni falucskában. A ceremónia csúcspontján az italokat és ételeket szolgáltak fel, mindenki annyit ehetett és ihatott, amennyi beléje fért. Meg is bánták szerencsétlenek a fékevesztett zabálást, mert már az ünnepség közepén hat gyerek meghalt, hetvenhat felnőttet pedig kórházba szállítottak. Azért valamelyest oldódott a bűntudat, mikor kiderült, hogy a rosszullétet nem a fékevesztett zabálás, hanem egy föltálalt mérges gomba okozta.

május, Japán – A japán vasúti közlekedést még biztonságosabbá tette a sorompók melletti szemafór alkalmazása, amely piros és zöld jelzéseivel megerősítette az átkelés optikai érzékelésének hatásfokát. Így történt akkor is, mikor egy tehervonat haladt át az átjáróban: lecsukódott a sorompó, pirosra váltott a lámpa. Aztán a sorompó ugyan felnyílt, de a lámpa piros maradt. Senki nem mert átmenni. Jött a következő vonat, a sorompó lecsukódott, de amikor felnyílt, mégsem adott zöld jelzést. Ennyire azért nem kellene óvni a biztonságunkat, bosszankodott az egyik sofőr. Arra azért ő sem gondolt, hogy nem a pályamunkások, hanem óriáshangyák blokkolták le az elektromos jelzőrendszert.

június, Anglia – Az angol családoknak többnyire gondot okozott, hogy vendégségben ki ne igyon alkoholt, és vezesse haza a kocsit. Egy yorkshire-i család megtalálta a megoldást. Mielőtt vendégségbe indultak, lejátszottak egy kártyapartit, és aki elbukta, nem ihatott, ellenben színjózanon vezethetett egy részeg mellett.

június, Olaszország – Három napja kerülgetett a rendőrség a mantovai országúton egy lezárt Mercedes gépkocsit. A hatóságok feltételezése szerint az autó tele volt dinamittal, ami a kocsi érintésére robban. Néhány napja hasonló körülmények között három rendőrt tépett szét egy szétrobbanó gépkocsi. A harmadik napon azonban az egyik rendőrnek zseniális ötlete támadt. Azt javasolta, dobjanak a kocsira egy fej káposztát.

június, Ausztrália – Olya mértékben folyt a kenguruk mészárlása, hogy egyesületek születtek az állatok megóvására. Véleményük szerint ez az öldöklés hamarosan a teljes kipusztulásukhoz vezet. És utána már csak képek őrzik az állat emlékét, mert ember nem lesz a talpán, aki bemutassa, farka támasztékából mekkorát képes ugrani a kenguru.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top