+ Zene

Meghalt a leghíresebb elektronikus nóta szerzője

Azok a fotók ihlették meg, amelyeket apja mutatott neki 1994-ben a délszláv háború gyermekáldozatairól.

Keresés a weben

Negyvenhét évesen elhunyt Robert Miles svájci-olasz zeneszerző, zenész, lemezlovas és zenei producer, a Children című elektronikus zenei világsláger szerzője.

Miles, eredeti nevén Roberto Concina, szerdára virradóra halt meg ibizai otthonában, meg nem nevezett betegségben. Halálhírét a DJ Mag Italia olasz zenei portál közölte.

Svájcba emigrált olasz szülők gyermekeként született Fleurierben, de gyermekkorában családja visszaköltözött Olaszországba, Friuliba, itt tanult meg zongorázni. 1984-ben kezdte el zenészi pályáját, lemezlovasként dolgozott olasz klubokban és rádióknál, 1990-ben megalapította saját kiadóját és kalózrádióját.

Robert Miles főként a 1990-es években és a 2000-es évek elején volt népszerű előadó.

Legnagyobb sikere a Children című szerzeménye volt, amely minden idők egyik legnagyobb sikere lett a dance műfajban, legalább egy tucat országban került a slágerlista élére.

A zeneszám először Olaszországban, a Soundtrack című középlemez egyik darabjaként jelent meg 1995-ben, de nem keltett különösebb feltűnést, csak azután lett világsláger, hogy Miles előadta egy miami éjszakai lokálban is, ahol felfigyelt rá Simon Berry, a Platipus Records alapítója. A szerzemény még abban az évben, novemberben megjelent a Dreamland című Miles-albumon, és hamar platina- vagy aranylemez lett több országban.

Miles szerint azok a fotók ihlették meg, amelyeket apja mutatott neki 1994-ben a délszláv háború gyermekáldozatairól.

A zenésznek öt stúdióalbuma jelent meg, amelyek közül az első, a Dreamland lett igazán sikeres, későbbi nagylemezei már nem értek el toplistás helyezést.

Ő az egyetlen Brit Award-díjas olasz zenész, az elismerést a legjobb feltörekvő nemzetközi előadóként nyerte el 1997-ben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top