+ Színház

Alföldi: Azok után, hogy öt évig buziztak a parlamentben?

Miért van az, hogy ezek az északi országok ilyen felelősen gondolkodnak saját magukról és a társadalomról? Azért, mert szembenéztek a múltjukkal.

– Ha nekem hozna valaki egy csodálatos portfóliót, attól még nem hívnám meg a színházba. Ez nem így működik. Úgy működik, hogy valaki látja a munkádat, felfigyel rá, olyan helyzetbe kerül, hogy meghívhat, és éppen eszébe jutsz. Nagyon sok függ a szerencsétől.

Ezt Alföldi Róbert mondja a Humen online interjújában.

– Számodra nyitott a világ boldogabbik fele is, hívnak külföldre, mégis mindig azt nyilatkozod, hogy itt szeretsz élni. Miért?

Itt vagyok otthon. Imádom ezt a várost. Most én menjek el?

(…)

Arról, hogy Gulyás Mártont, a Humán Platform  aktivistáját  azzal akarják lejáratni, hogy meleg társkereső oldalon szerepel:

… lehet, most furát mondok, hogy ez ma már csak a nagyon sötét embereknek érv, és nem hiszem, hogy ez a sötétség általános. Nem vagyok ilyen rossz véleménnyel az emberekről. Zavarodottan élnek. Az a társadalmi változás, amit megpróbáltunk 1989-től, sokként ért mindenkit.

Nem készültünk föl, nem tanultuk meg, nem tanították meg, nem mondták el nekünk, mivel jár majd a változás.

Alföldi Róbert négy év szünet után visszatér sikerei színhelyére, a szegedi Dóm térre. Nem rendezőként, hanem színészként örvendezteti meg a Szabadtéri Játékok közönségét: Malvolio szerepét játssza Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című vígjátékában.

KORÁBBAN >

Alföldi Róbert is üzent a nemzeti főkonzulensnek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top