+ Képzőművészet

60 év után először látható együtt Giacometti 6 nőalakja

A tárgyak között olyan gipszmunkák és rajzok is helyet kaptak, amelyek még soha nem szerepeltek kiállításon.

Alberto Giacometti (1901-1966) svájci születésű szobrász műveiből nyílik nagyszabású kiállítás szerdán a londoni Tate Modernben.

A múzeum honlapja szerint a Giacometti című retrospektív tárlat célja, hogy megerősítse Giacometti helyét a 20. század legkiemelkedőbb szobrász-festőművészei, mint Matisse, Picasso és Degas között.

A párizsi Alberto és Annette Giacometti Alapítvány gyűjteményéhez és archívumához való exkluzív hozzáférésnek köszönhetően a londoni múzeum a „pálcika szobrairól” ismert művész több mint 250 alkotását vonultatja fel.

A tárgyak között olyan gipszmunkák és rajzok is helyet kaptak, amelyek még soha nem szerepeltek kiállításon. A művek végigkalauzolják a látogatókat Giacometti öt évtizedes pályafutásán, egy 1926-os fejszobortól kezdve egészen a mára legendássá vált bronzalkotásokig, mint a L’homme qui marche I (Sétáló ember) 1960-ból.

A szeptember 10-ig látogatható kiállítás fénypontja azonban az a hat női alakból álló szoboregyüttes lesz, amelyet az 1956-os velencei biennáléra készített a művész, és amelynek darabjait hatvan év után most először fogják újra együtt bemutatni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top