+ Irodalom

Kedvenc írójukkal szülinapozhatnak a gyerekek!

nógrádi gábor

A nyertesek együtt ünnepelhetnek az íróval, az ő társaságukban vágja majd fel a születésnapi tortáját is június 7-én 11 órakor a Hatszín Teátrumban, miután közösen megtekintik Az anyu én vagyok című regényből készült előadást.

Nógrádi Gábor, az egyik legolvasottabb magyar író, 70 éves! A Móra Kiadó rendhagyó születésnapi eseményt szervez a szerzőnek, akiért nemcsak a gyerekek, de a szülők és az irodalomtanárok is rajonganak.

A Móra Kiadó pályázatot írt ki 9-12 éves gyerekek számára – május 17-i leadási határidővel. A feladat: könyvajánlót kell írniuk Nógrádi Gábor A tengeren is túl című könyvéhez. A nyertesek együtt ünnepelhetnek az íróval, az ő társaságukban vágja majd fel a születésnapi tortáját is június 7-én 11 órakor a Hatszín Teátrumban, miután közösen megtekintik Az anyu én vagyok című Nógrádi regényből készült előadást, a Pannon Várszínház vendégjátékában.

Nógrádi több mint húsz ifjúsági regényt publikált, a pedagógusok nagy kedvence, nem egy könyve kötelező olvasmány. Legnépszerűbb kötetei: a PetePite, a Gyerekrablás a Palánk utcában, a Hogyan neveljünk? és a Segítség, ember! Forgatókönyvíróként ként jegyzi többek közt a Sose halunk meg, a Csocsó, a Meseautó (2000) és az Egy szoknya, egy nadrág (2005) című filmeket. Remek humora mellett arról is ismeretes, hogy rendkívüli érzékenyéggel és bátorsággal dolgoz fel olyan témákat is, mint az édesanya elvesztése, a gyerekszerelem és az ébredő szexualitás, a nagymama betegsége vagy a szülők válása.

További információt a pályázatról itt találsz!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top