+ Pályázat

Itt a Cseh Tamás program nyerteseinek listája

A legjobb a helyzet talán a print és online médiumoknál volt, ahol 28 pályázat érkezett, közülük 24 kapott támogatást.

Közzétette idei első három pályázatának nyerteseit a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma.

26 fővárosi könnyűzenei helyszín, 24 újság és online médium, valamint száznál több zenekar kapott támogatást összesen több mint 153 millió forint értékben.

Az idei első pályázatok beadási határideje január 26. volt, a kollégium pedig még április 6-án döntött a pályázatokról.

A három pályázatot a fővárosi klubok, könnyűzenei koncerthelyszínek támogatására, online és nyomtatott könnyűzenei sajtótermékek megjelentetésére, illetve magyar zenekarok külföldi koncertjeire írták ki. A három kiírásra összesen 282 pályázat érkezett, 480 millió forintos támogatási igénnyel.

Az ideiglenes kollégium – amelynek tagja Bajnai Zsolt, Tóth Tibor, Dósa Richárd és Horváth Gergely – több mint 153 millió forintot ítélt meg, 26 fővárosi klub, 24 médium és száznál több zenekar támogatására. A nyertesek teljes listája megtalálható az NKA honlapján.

Összesen 282 pályázat érkezett összesen mintegy 500 millió forintos támogatási igénnyel.

Az összegzés szerint a legjobb a helyzet talán a print és online médiumoknál volt, ahol 28 pályázat érkezett, közülük 24 kapott támogatást összesen 21,5 millió forint értékben.

A legnagyobb összegeket (1,2-1,5 millió forint között) a Lángoló Gitárok, a Recorder, a RCKSTR magazin és a Fülesbagoly blog kapta.

A könnyűzenei koncerthelyszínek között 35 fővárosi klub pályázott, az igényelt támogatás meghaladta a 60 millió forintot. Végül 26 pályázatot támogatott a kollégium összesen több mint 32,5 millió forinttal. A nyertesek közül említésre méltó

a Kuplung, a Kobuci, a Budapest Park, az A38 Hajó és a Fészek

2-2 támogatása.

Hatalmas volt az érdeklődés a nemzetközi fellépések megvalósítására kiírt pályázaton: erre 219 jelentkezés érkezett csaknem 360 millió forintos értékben. Végül 126 zenekar több száz koncertjét támogatta a kollégium összesen 100 millió forinttal.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Mahir Kara szerint:

    Ezért kell 27% ÁFA, elköltsétek baromságokra?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top