+ Színház

Dupla táncest a Trafóban

Míg a Mesh táncosai egymásba olvadnak az egyforma precizitással végrehajtott mozdulatsoroknak és a rezzenéstelen arcjátéknak köszönhetően, addig a Breathe!-ben fontos szerep jut a gesztusnak és a mimikának is.

Míg a Mesh táncosai egymásba olvadnak az egyforma precizitással végrehajtott mozdulatsoroknak és a rezzenéstelen arcjátéknak köszönhetően, addig a Breathe!-ben fontos szerep jut a gesztusnak és a mimikának is.

Antal Klaudia, Szinhaz.net

MESH

Öt táncos hangolódik a térben egymásba épülő rendszerekként illeszkedve és összeolvadva, mint a folytonos együttműködésben és kapcsolódásban áramló, utat kereső részecskék. A fegyelmezett, kiszámított utazás a figyelmünket a tér- és időérzékelésre irányítja, az itt és most megtapasztalására hív.

A Mesh című kreáció alkotópárosa a spanyol Maria Campos és a libanoni Guy Nader. A tánc nemzetközi élvonalába sorolható alkotók munkáit a letisztult, intellektuális és egyben elegáns megfogalmazás mód jellemzi. Guy a színházi világon keresztül érkezett a tánc világába, színészként, rendezőként kezdett dolgozni, majd 2009-tól társalkotója Maria Campos koreográfusnak.

Előadók / Performers: Darabont Áron, Egyed Bea, Rusu Andor, Jessica Simet, Várnagy Kristóf. Zene / Music: Miguel Marin. Fénytervező / Light: Kovácsovics Dávid
Jelmeztervező / Costume: Fazekas Endre. Produkciós asszisztens / Production assistant: Czveiber Barbara. Koncepció, Koreográfia / Concept and choreography: Guy Nader, Maria Campos

BREATHE!

Mai figurák a térben, nincsenek szerepek, bárkik lehetnek. A szabadság iránti vágy hajtja őket, a fékek kioldása és önmaguk felfedezése a cél, mégis belső elakadásaik nehezítik lépteiket. Személyes vallomások, útvesztők, a kapcsolódásra való törekvés, és maga a küzdelem párosul a szabadság fogalmával és érzetével az együttes-vezető egyik legfrissebb munkájában.

Ingredients / hozzávalók:
kérdések, csoportdinamika, gyors mozgás, lassú mozgás, rossz kísérlet, rövid csörte, röhögés, szinkron, szinte futás, érintések, őszinteség, hosszú próba, sörök, kiborulás, simulás, harag, csoki, csábítás, távolságtartás, kitörés, megértés, együttlét, figyelem, kudarc, kérdések, végül kompozíció.

Előadók /Performers: Varga Csaba, Egyed Bea, Rusu Andor, Újvári Milán, Jessica Simet. Zene / Music: Kunert Péter, Nils Frahm, Gryllus Ábris. Fénytervező / Light: Kovácsovics Dávid. Jelmeztervező / Costume: Kiss Julcsi. Színpad és alpintechnika / Stage &alpine technics: Zoltai György. Kellék / Props: Till András. Rendező munkatársa / Assistant to director: Soós Attila. Produkciós asszisztens / Production assistant: Czveiber Barbara. Tér, Koreográfia, Rendezés / Stage design, choreography and director: Duda Éva

Fotó: Dömölky Dániel

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top