+ Irodalom

A levegő 40 fokos lett, mikor meteorit csapódott a földbe Argentínában

Az embereken világvége hangulat uralkodott el, feltűnően megnőtt a gyónni vágyók száma.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1971.

október, USA – Már negyedik hónapja tartott San Franciscóban a bérkövetelő sírásók sztrájkja, miközben 1400-ra emelkedett a temetésre váró halottak száma. 200 gyászoló fekete ruhában tartott felvonulást a kormányzó háza előtt, követelve halottaik elhantolását. A nagy nyomás hatására végre kompromisszum született, és a sírásók végre hozzáfogtak a másfélezer gödör kiásásának.

október, Svájc – Egy berni polgár kiült a zweisimmeni vasútállomás egyik padjára, hogy friss levegőt szívjon, ahol váratlanul ráesett egy tehén. A férfi agyrázkódást szenvedett, a tehenet vágóhídra küldték, ugyanis úgy zuhant hosszú röppályája végén a férfi fejére, hogy előtte egy szerelvény elütötte.

október, Brazília – Sao Paulóban bankettet tartottak a helyi gourmandok. Ezúttal csupa olyan étel és ital került terítékre, amely fűből készült. Fűből volt az aperitif, a leves, a főzelék, a kávé és a likőr is. Egyesek fantáziája minden határon túlnőtt, és azt állították, hogy a föltálalt kacsamáj is fűből készült.

november, Kambodzsa – Nagy kártyás volt a katonatiszt, azt viszont nehezen viselte, ha veszített. Ezúttal azonban úgy látszott, mellé állt a szerencse. Ha veszített is, kis összegeket, így aztán megjött az étvágya, és egyre nagyobb és merészebb tétekben játszott. A vége nem lehetett más, az összes pénzét elbukta. Dühödten csapta rájuk az ajtón, aztán az utcán megállt egy pillanatra. Fölnézett a nyitott ablakra és elővett egy kézigránátot. Az összes kártyapartnerrel végzett.

november, Indonézia – Kókuszpálma alatt mosta a fehérneműt egy hatvanéves asszony, dalolgatott hozzá, és visszaidézte régi szép emlékeit, mikor fiatal korában kókuszos itallal szédítették a férfiak. Aztán egy nagy koppanás, és elsötétült előtte a vakító fehérnemű és a világ. A tíz méter magasból lezuhanó érett kókuszdió ütötte agyon.

november, USA – A bostoni tűzoltóparancsnok fölsorakoztatta az állományt, hátravetette a kezét és végignézett rajtuk. Csürhe, gondolta magában, majd belekezdett. Mától mindenki rövidre vágatja a haját, itt nincs huliganizmus. Senki nem viselhet szakállt, sem pofa- sem oldalszakállt. Ilyen beretválatlan arcra képtelenség légmentesen fölhúzni a gázálarcot. Arról nem is beszélve, hogy utálom az égett szőr szagát.

december, Argentína – Mar del Pláta közelében hatalmas meteorit csapódott a földbe. Az izzó kőtömb útját 260 kilométer sebességű szélvihar kísérte. Az ég elsötétült, a levegő hőmérséklete negyven fokra emelkedett. A természeti csapás súlyos károkat okozott a városban, sok ház tetejét lesodorta, tucatnyi fát kitépett és a telefonösszeköttetés is megszakadt. Az embereken világvége hangulat uralkodott el, feltűnően megnőtt a gyónni vágyók száma.

december, Svájc – Murrenből indult útnak 18 héliumtöltésű léggömb, hogy átrepüljék az Alpokat. A hegyvonulat gerincét a Jungfrau és az Eigel csúcsok között szelték át. Odalent ragyogott a hó, az égbolt tiszta kékjén egyetlen felhő sem látszott, a léggömbök égi jelrendszerként lebegtek a tájon. A vakító szépségű Alpokban mintha egy pillanatra megállt volna az idő.

december, Spanyolország – Talavera de la Reinában egy lakás nappalijában gyűlt össze a család, hogy elbúcsúzzanak szeretett hozzátartozójuktól. Nagy család volt, sokan jöttek, s már-már annyian összegyűltek, ha valaki be akart jönni elbúcsúzni, egy másik családtagnak ki kellett menni a lakásból. A halottbúcsúztatónak egy újabb halottbúcsúztató lett a vége, mikor a megrogyott födémmel átszakadt a gyásznép az alattuk lévő lakásba.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top