+ Irodalom

Egy ötéves kisfiú elkötött egy mozdonyt

Egy ötéves zenicai kisfiú ült az állomáson, és bámulta az egy helyben pöfékelő gőzmozdonyt. Aztán mintha mágnes vonzaná, fölállt és fölmászott a vezetőfülkébe, ahol senki nem tartózkodott. Meghúzott egy kart, a mozdony elindult.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1971.

július, Burma – Mont Yethá dzsungelben egy eltűnt nyolcéves kisfiú keresésére indultak, de hiába kiabáltak neki, nem érkezett rá válasz. Aztán az egyik férfi hatalmas pitont pillantott meg a földön, amely hosszú testének egy szakaszán különös alakot formázott. A férfi odacsődítette a többieket, akik pillanatnyi gondolkodás után megállapították, hogy a piton egészben nyelte le a gyereket.

július, USA – A Kaliforniában működő Chino börtönben különleges szakmát tanulhattak ki a rabok. Aki részt vett a több hónapos búvártanfolyamon, az szabadulása után is folytathatta a búvárkodást. Arról nem is beszélve, mondta a börtön parancsnoka, hogy a víz alatti világ sajátos törvényei nem ismerik a bűnözést. A víz alatt nincs hová betörni, igaz, lopni onnan is lehet.

július, Anglia – A dél-londoni Camberwell kerületben elloptak egy ötszobás családi házat. Az előre gyártott elemekből épült ház eladás alatt állt, nem lakott benne senki. A szomszédban élő idős hölgy mesélte, hogy ilyet az életben nem látott. Olyan tempóban dolgoztak, hogy alig tudta követni a mozgásukat, és ami még gyanúsabbá tette őket, hogy nem tartottak teaszünetet.

augusztus, Jugoszlávia – Egy ötéves zenicai kisfiú ült az állomáson, és bámulta az egy helyben pöfékelő gőzmozdonyt. Aztán mintha mágnes vonzaná, fölállt és fölmászott a vezetőfülkébe, ahol senki nem tartózkodott. Meghúzott egy kart, a mozdony elindult. Nagyon tetszett neki. Körülbelül két kilométert furikázott, mikor beleszaladt egy veszteglő szerelvénybe és összetört két vagont. A kisfiú sértetlenül lemászott, aztán hazaszaladt, hogy elmesélje a szüleinek, miféle remek kalandban volt része.

augusztus, Olaszország – Hosszú éveken át teljesített szolgálatot egy apáca a Szent Péter-bazilika kapujában. A feladata az volt, hogy ne engedje be azokat a turistákat, akik hiányos öltözékben szándékoznak az Úr színe elé járulni. Szándéka szerint élete végéig ellátta volna a feladatot, de idő előtt felmentették idegkimerültség miatt.

augusztus, Anglia – A brit kormány, üzleti szempontokat figyelembe véve, nem vetette ki a forgalmi adót az erényövre. Az ország egyik fontos kiviteli árucikke a XIII. századi modell alapján készült erényöv, amely maximális behatolásmentességet biztosít a viselőjének, illetve annak, aki, bizalom ide vagy oda, a partnerére csatoltatta.

szeptember, Paraguay – A fővárostól 250 kilométerre, Borja nevű kisvárosban szóváltásba keveredett két család egy labdarúgó-mérkőzésen. Előbb egymás anyját szidták, később előkerültek a géppisztolyok is, melyeket ütlegelésre használtak. Amikor látták, hogy püföléssel nem tudják eldönteni a vitát, elővették a tárakat és betöltötték a fegyvereket. A szóváltásnak ötször több halottja volt, mint sebesültje.

szeptember, Olaszország – Az országúton kerékpározott egy asszony, a forgalom gyér volt, alig járt valaki arra. Ahogy pedálozott, már messziről megpillantott az út szélén egy világos tárgyat, de nem tudta pontosan kivenni, mi az. Egy csomag volt, amit azonnal kibontott. A biciklivel együtt félrehúzódott, hogy senki ne lássa. A dobozban 10 millió lírát számolt össze. A szíve olyan hevesen vert, hogy nem is tudta, mi tévő legyen. Ijedtében a közeli falu plébánosához fordult, aki azt ajánlotta, leghelyesebben akkor jár el, ha a pénzt a plébániának adományozza.

1971. szeptember, Lengyelország – A vasúthálózat fejlesztése és modernizálása céljából 40 darab emeletes vonatkocsit vásárolt a lengyel vasút az NDK-tól. A négy-négy kocsiból álló szerelvényeket a peremvárosi közlekedésbe állították be. A fiatalok soha nem látott izgalommal vették birtokba az emeleti üléseket, ahonnan olyannak láthatták az elunt tájat, amilyennek még soha.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top