+ Irodalom

Hogyan védekezzünk, ha a csónakból vízbe ránt a krokodil?

Banguiban békésen halászott egy helybéli férfi. Mikor hűsölés gyanánt vízbe lógatta a lábát, elkapta egy krokodil és a mélybe rántotta. A férfi sem volt rest, ha már küzdelem, legyen küzdelem.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1971.

április, Tanzánia – A Mikubi rezervátum kis repülőterének parancsnoka öt órát guggolt tűző napsütésben a hangár tetején, mert egy fiatal hím oroszlán a hangár árnyékában hűsölt. Végül egy arra járó turistacsoport mentette ki a szorult helyzetéből azzal, hogy az oroszlán a csoportra támadt.

április, USA – A tolvaj a bokrok takarásában lopakodott a kocsihoz, és mikor alkalmasnak találta a pillanatot, feltörte a csomagtartót, kiemelte a bőröndöt és elfutott vele. Otthon a konyhaasztalra tette, megdörzsölte a tenyerét, majd szakszerű mozdulatokkal fölnyitotta a zárat. A bőröndben egy pokolgép ketyegett.

április, Franciaország – Korábbi barátnőjének kétéves kislányával elbarikádozta magát egy 28 éves, algériai férfi az Angoulerne város közelében levő farmon. Azzal fenyegetőzött, ha az asszony nem tér vissza hozzá, és nem szereti úgy, mint régen, megöli a gyereket. Mindig is imádtam az ilyen romantikus, tiszta szívű férfiakat, üzente az asszony, az csak természetes, hogy visszatérek hozzád.

május, Svájc – Holtan találták egy dúsgazdag svájci iparos tizenhárom éves lányát, akit napokkal előtte raboltak el. Az emberrablók 80 ezer dollár váltságdíjat követeltek, de a szülők nem voltak hajlandók fizetni, mert szerintük a rablók nem tudták hitelt érdemlően, minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a gyermekük valóban a fogságukban van.

május, Finnország – Egy finn napilap minden egyes számában szándékosan vétettek helyírási hibákat a szerkesztők. Az újságolvasók egy jelentős hányadát kifejezetten boldoggá teszi, ha helyesírási hibát fedezhet fel a nyomtatott sajtóban, mondta a főszerkesztő, ezzel a kis gesztussal szeretnénk nekik kedveskedni.

május, Közép-Afrika – Banguiban békésen halászott egy helybéli férfi. Mikor hűsölés gyanánt vízbe lógatta a lábát, elkapta egy krokodil és a mélybe rántotta. A férfi sem volt rest, ha már küzdelem, legyen küzdelem. Neked fogaid vannak, nekem meg kezem. Azzal a férfi kinyomta a krokodil mindkét szemét. A hirtelen támadt fájdalmas sötétségben az állat elengedte az ízletes falatot.

június, Brazília – Curitiba város parkjában álldogált egy nő az árnyas lombok alatt, s aki elhaladt mellette, attól megkérdezte, mennyiért venné meg a kezében tartott csecsemőt. Végül egy férfi elgondolkodott az ajánlaton, de nem akart 100 cruzeirót adni érte, csak harmincat. A nő könyörgött, legyen jó hozzám, három napja nem ettem, a férjem elhagyott, a szüleim nem hajlandók visszafogadni a gyerekkel. Jól van, mondta a férfi, és végül 50 cruzeiróban állapodtak meg. Mikor a férfi átadta a pénzt, és karjaiba vette a csecsemőt, bemutatta a rendőrigazolványát.

június, Libanon – A férfi újságot olvasott a teraszon. Egy hír olvastán nagyot sóhajtott és a térdére engedte az hírlapot. Mi történt, ki halt meg, kérdezte a felesége. A tevék, válaszolta a férfi. Micsoda, értetlenkedett a nő. Végünk van, mondta a férfi, az országos statisztikai hivatal jelentése szerint, a tevék száma alig haladja meg a négyszázat.

június, USA – A férfi hetek óta sejtette, hogy megcsalja a felesége. Felkért egy ügynököt, aki pár nap alatt félreérthetetlen fotókkal bizonyította a sejtését. A férfi végső kétségbeesésében fogta kétéves kisfiát, kiment a reptérre, ahol beszállt a magángépébe és zokogva körözött a mitchigani Roscommon felett. Mit csinál, ember, válaszoljon, hangzott az irányítótorony kérdése a rádióban. A férfi zokogva mesélte a történetét, és hogy kész megölni magát a gyerekével együtt. Az ügyeletes aznap egy nő volt, aki elmesélte, hogy őt hogyan és hányszor csapták be a férfiak. A gép percek múlva biztonsággal landolt a betonon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top