+ Képzőművészet

Megrázó festmények a Fekete házban

Megjelennek a halállal, az elmúlással vagy éppen a Nap születésével kapcsolatos festmények!

Pszichiátriai kezelés alatt állt művészek alkotásaiból nyílik kiállítás a szegedi Fekete házban. Az elgondolkodtató, sokszor megrázó festmények terápiás céllal készültek, hogy elősegítsék a pszichiátriai és mentális betegek gyógyulását. A „PsychArt – Művészet és Pszichiátria” című kiállítást május 5-én, pénteken 17 órakor nyitják meg a szegedi Fekete ház emeleti kiállítótermében.

A tárlat két intézmény alkotásaiból válogat: a Budapest Art Brut Galéria és a szegedi Pszichiátriai Klinika Foglalkoztatói Műhelye mutatkozik be.

A kiállításon látható festmények egyénileg és csoportmunkában terápiás céllal készültek, hogy támogassák a pszichiátriai és mentális betegek gyógyulását, rehabilitációját.

A tárlaton megjelennek a különböző arcképek, nonfiguratív alkotások csakúgy, mint a halállal, az elmúlással vagy éppen a Nap születésével kapcsolatos festmények.

A „PsychArt – Művészet és Pszichiátria” című kiállítást május 5-én, pénteken 17 órakor nyitják meg a szegedi Fekete házban. A tárlat szeptember 1-ig látogatható minden nap 10-18 óra között.

KORÁBBAN >

Pályázat! Brutális és szelíd amatőrök, alkossatok!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top