+ Ajánló

A vörösbornak is lehet negatív élettani hatása!

A címben megfogalmazott állítás igazságát ráadásul nem tudósok mutatták ki, hanem egy borász.

Érdekes történetek a XX. századi magyar sajtóból – 1970

július, USA – Pittsburgh-ben üzembe helyezték az első videofonokat, amelyek nem csak a beszélő hangját, de aktuális képét is továbbították. Ha a telefonáló például hiányos öltözékben vette fel a készüléket, akkor egy gomb megnyomásával megszüntethette a képközvetítést, és helyette vízszintes csíkok jelentek meg a képernyőn. Ha a feleség betelefonált az irodába, és a férje helyett csíkos vonalak jelentek meg, mert véletlenül megnyomta azt a gombot, akkor nehéz volt kimagyaráznia, hogy nem hiányos öltözékben tartózkodott az irodában.

július, Olaszország – A postatiszt komótosan bélyegezte a küldeményeket a postán, mikor egy váratlan robbanás kiütötte kezéből a pecsétnyomót. Ilyet még senki nem látott a postán, kihívták a rendőrséget. A riadalmat egy házi gyártású levélbomba okozta, amit egy tizenkét éves kisfiú küldött a barátjának születésnapi meglepetésként.

július, India – Bombayban megkeserítették a golfkedvelő közönség életét a szarkák. A madarak kivált jól szórakoztak azon, hogy az elütött labdát a csőrükbe kapták, és elrepültek vele; gyakorlatilag megbénították a Bombay-i golfklub életét. A golftársaság kénytelen volt pályaőröket alkalmazni. Elsődleges feladatuk a szarkák kergetése és üldözése volt.

augusztus, Finnország – A férfinak Lokolahti központjában volt lakása. Elgondolkodva ballagott hazafelé a délutáni verőfényben. Amikor fölért a lakásba, kinyitotta a hűtőt és kivett egy üveg sört. Aztán nem mozdult. Mintha valami egészen szokatlan foltot látott volna a konyhaasztal alatt. Lassan megfordult. Egy hiúz nézett vele farkasszemet. Belopakodott a szobába, magához vett egy pokrócot, és ahogy az iskolában tanulta, rádobta az állatra. Az állatorvos némi kétségek között szállt ki az állatért.

augusztus, Anglia – Egyszerre kondultak meg a hajóharangok az angol hajókon. A királyi haditengerészet egységein 230 év után most osztották ki utoljára a legénységnek a napi rumadagot. A legénység nem bánkódott túlságosan, a rumot a jó angol sör napi fejadagja váltotta fel.

augusztus, Szovjetunió – A seregélyek különösen nagy károkat okoztak a kirgiz szőlőkben. Számos riasztóeszközt kipróbáltak, de mind közül a seregély saját hangja volt a leghatásosabb. Magnetofonra rögzítették a seregélyrajok hangját, s mikor a madarak lecsapni készülve meghallották a saját hangjukat, meglepetten odébbálltak, mondván, itt már dézsmálják a kollégák a szőlőt.

szeptember, Pakisztán – Egyre többen szerettek volna autóhoz, illetve jogosítványhoz jutni az országban. A jól jövedelmező autóvezető iskolák gombamód szaporodtak. Azonban föltűnt a pakisztáni közlekedésrendészetnek, hogy három autósiskola végzett vezetői gyakrabban követnek el szabálysértéseket. Ami nem csoda. Utánajártak: az oktatóknak egyik iskolában sem volt jogosítványa.

szeptember, Uruguay – Minasban egy 36 esztendős bortermelő kiautózott a présházba, hogy ellenőrizze, rendben mennek-e dolgok. Addig kíváncsiskodott, mígnem fölmászott egy 18 ezer literes, azaz 180 hektós tartály tetejére, hogy belenézzen ebbe az irdatlan mennyiségű borba, amely ez évben is irdatlan mennyiségű pénzt hoz majd a konyhára. A bortermelő addig ügyeskedett, míg sikerült beleesnie a 180 hektó vörösborba, s abban mélyre merülve nem kerülte el a halálát.

szeptember, Belgium – Nagyon jól ment az üzlet egy brüsszeli bélyegkereskedőnek, ezerszámra adta el a bélyegsorozatok. A sorozatokon egységes pecsétnyomó képe látszott, amelyről azt állította az ínyencségre vágyó gyűjtőknek, hogy azt egy űrutazás alkalmával a Holdon pecsételték rá. A bíróságon ez az állítása két év fogházat ért.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top