+ Média

Ellopták az óriás fekete skorpiót és a krémszínű arizonai skorpiót!

Mindkét állat szúrása életveszélyes.

Érdekes történetek a XX. századi magyar sajtóból – 1970

január, Brazília – Sao Paulótól nem messze megvadult ló vágtatott a domboldalon. Cikázott, visszafelé futott, aztán erős vágtában megindult a völgy felé. A domboldal tövében szerény körülmények között éldegélt egy négytagú család. Épp westernfilmet néztek a tévében, mikor éktelen robajjal beszakadt a ház a fejük felett, és életnagyságban megjelent a nappaliban egy ló.

január, India – Egy kisebb lelki közösség halott vezetőjét hamvasztották Új Delhiben, mikor egy 45 éves férfi, aki példaképeként tisztelte az elhunytat, a lángok közé vetette magát. Ismerősei megpróbálták elvonszolni, de olyan erősen és görcsösen kapaszkodott a máglyát tartó fahasábba, hogy több száz ember szeme láttára a példaképével együtt égett el.

január, Ausztrália – A Melbourne közelében lévő vadrezervátumban kétméteres kenguru támadt egy fiatalasszonyra és két gyermekére. A mögöttük sétikáló 61 éves nagypapa nem nézhette tétlenül, és megbirkózott a kenguruval. Végül a rezervátum őre lőtte agyon. Mármint a kengurut.

február, Anglia – Ilyen teljesítményre ritkán képes egyetlen egér. Egyes egyedül, egyetlen éjszaka alatt 14 ezer tyúkot fojtott meg, miközben ő is belepusztult a mutatványba. Az egér élelem után kutatva sertepertél a baromfifarmon. Csalhatatlan szimatától vezetve bemászott a szellőztető készülékébe, és egy könnyed mozdulattal zárlatot okozott.

február, NSZK – Egy nyugat-berlini család koros nagyapját vesztette el az év elején. Az öreg hosszan betegeskedett, a szenvedésből már megváltás volt neki a halál. A családfő, előkészítve a megfelelő okmányokat, nekilátott, hogy elintézze a temetés formaságait. Este fáradtan tért haza, a nappaliban lerogyott a kanapéra. Hát veled meg mi történt, csodálkozott az asszony. Nem fogod elhinni, mondta a férfi, minden temető elutasított. Helyhiányra hivatkoztak.

február, Kanada – A montreáli repülőtéren ücsörgött egy férfi. Hol az egyik, hol a másik lábát csapta keresztbe, közben rágta a körmét, az orrát és a fülét piszkálta, erőltetett hangon köhögött a tenyerébe, vakarta a fejét és két kézzel túrt a hajába. Na, ezt azért már mégis csak meg kéne nézni, mondta a vámos a kollégájának. 170 ezer dollár értékű hasist találtak nála.

március, Magyarország – Egyik reggel a gondnok arra lett figyelmes az állatkertben, hogy nyitva áll az egzotikus ízeltlábúak ketrece, amelyből elloptak egy 12 cm-es óriás fekete skorpiót és egy hat centiméteres krémszínű arizonai skorpiót. Mivel mindkét állat szúrása életveszélyes, ezért a keresésükre indult csapat először a környéken fekvő hullák felkutatását tűzte ki célul.

március, Korea – 12 utas vesztette életét, további 12 pedig súlyosan megsebesült, amikor egy autóbusz Puszan kikötőjétől 65 kilométerre lezuhant a sziklás hegyi útról. Mindez úgy történt, hogy az autóbusz motorja leállt. Néhány utas kiszállt, hogy megtolja a buszt. A busz motorja elindult, miközben a sofőr az elemózsiás táskájába mormolt, hogy már megint ugyanolyan szendvicset csomagolt az asszony. A busz akadálytalanul zuhant a szakadékba.

március, Ausztrália – A Sidney Builford negyedében lévő Nemzetközösségi Bankból nagy mennyiségű bankjegyet szállítottak el gépkocsin. A pénzkísérők megéheztek, ezért leparkoltak egy árnyas helyen és hozzáláttak a löncshöz. Ekkor három álarcos bandita fegyvert szegezett rájuk, majd ragtapasszal beragasztották a szájukat, hogy ne tudjanak tovább enni. A pénzkísérők először azt hitték, hogy az ebédjüket akarják elvenni, de pechjükre az ebédet meghagyták, és az 525 ezer ausztrál dollárt vitték magukkal.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top