+ Irodalom

Meztelenül tiltakoztak a pucérság ellen…

… miközben egy erotikus magazin szerkesztője tartott előadást a lap missziójáról és gondolatvilágáról.

Érdekes történetek a XX. századi magyar sajtóból – 1969

január, Indonézia – Misszionárius szüleivel és három testvérével utazott egy amerikai kisfiú Indonézia felett. A gép motorja egyszer csak megállt, és egy néptelen, vad területen lezuhant. A kisfiú csodával határos módon életben maradt. Valószínűleg elpusztult volna, de nagy szerencséjére rátalált egy kannibáltörzs néhány tagja.

január, Franciaország – Kultikus ruhaboltot nyitott egy párizsi nő. Filmszínészek filmekben viselt ruháit árusította, pontosan igazolva, ki, melyik filmben hordta. A napokban betért hozzá egy férfi, akinek nem tudta teljesíteni a kívánságát, mert nem árult fehérneműt.

január, Anglia – Vádlott, álljon fel, mondta a bíró, aztán úgy maradt. Nem akart hinni a szemének. A férfi narancsszínű nadrágot viselt, amely fölött egy fekete és narancsos csíkokkal díszített köpenyt hordott, a kezében pedig egy arany sétapálcát pörgetett. A jelenlévők csakhamar kiröhögték a bírót, aki első fölindulásában kivezettette a vádlottat.

február, Szovjetunió – A híres grúz ásványvizet, a Borzsomit por alakban is lehetett kapni. A por tartalmazta az ásványvíz minden egyedi elemét és kitűnő tulajdonságait. A port vízben oldották fel, és máris ihatták a híres grúz Borzsomit. Arról nem is beszélve, hogy hosszabb sivatagi túrákra is elég volt a túrázónak magával vinni a vízport, amihez csak vizet kellett adni, hogy ihatóvá váljon.

február, Costa Rica – A rendőrség felfedezett egy hippi közösséget Guarda da Lupe város közelében. A közösség lakói megosztották egymással az élelmet, a kábítószert és a nőket. A rajtaütés pillanatában éppen egy hatalmas Buddha arckép előtt végezték különleges szertartásukat, de arra már nem maradt idejük, hogy a szertartás után megosszák egymás között az élelmet, a kábítószert és a nőket.

február, USA – Az Iowa állambeli Des Moines egyik kollégiumában a Playboy magazin szerkesztője tartott előadást a lap missziójáról és gondolatvilágáról, amikor a hallgatóság soraiban ülő hat lány és négy fiú meztelenre vetkőzött a mintegy százfőnyi hallgatóság előtt, hogy ezzel fejezze ki tiltakozását a pucérság ízlésromboló hatása ellen. [A címlapképen Pamela Tiffin, aki Playboy 1969-es februári számában szerepelt.]

március, Ausztria – Egy osztrák szálloda reklámjában hirdette, hogy szavatolja az álmatlanságra panaszkodó vendégek nyugodt álmát. A vendégnek csak annyit kellett tennie, hogy az ágya mellett álló szerkezetbe bedobott egy pénzérmét, és máris működésbe lépett egy gépezet, amely lágyan ringatta az ágyat. A vendég újra csecsemőnek érezhette magát, aki szülei gondoskodó és biztonságot adó közelségében negyedórán belül úgy aludt, mint a bunda.

március, USA – 36 év fegyház után szabadlábra helyeztek egy hírhedt banditát, akit még 1933-ban ítéltek életfogytiglanra. Kiszabadulásának az volt a feltétele, hogy elhagyja az államokat, és visszatér szülőföldjére, Kanadába. A férfi beleegyezett, elfogadta az alkut, mert saját bevallása szerint is elég régen járt már otthon.

március, Magyarország – Az ódivatú pamut helyét átvették a műszálból és más szintetikus anyagokból készült ruhák az ország textiliparában. Aki divatos akart lenni, az műszálas inget és blúzt, műszálas zoknit viselt. Műszálból készültek az éltartó nadrágok, a melltartók és bugyik, öltönyök és kiskosztümök. A textilipar ilyen ütemű és irányú fejlődése mellett szűk esztendők elé nézhettek a molyok.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top