+ Irodalom

Hírolvasás közben az asztal alá itta magát a bemondó

A Los Angeles-i tévé propaganda-hadjáratot indított, hogy meggyőzze a nézőit az alkohol káros következményeiről. A tévé egyik vállalkozó szellemű bemondója két órán keresztül olvasott föl híreket, miközben negyedóránként fölhajtott egy pohár whiskyt.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1968.

április, NSZK – Elegáns fiatalember keresett fel tizennégy egyetemista lányt Kölnben, mondván, egy feltörekvő kozmetikai cég megbízását teljesíti. Arra kérte a lányokat, hogy egyenként 2000 márka fejében adják neki a hajkoronájukat. A lányok kopaszra nyírták egymást, és átadták a hajfürtöket. A férfi megköszönte, majd fizetés nélkül távozott.

április, Anglia – A száj- és körömfájás miatt nem látogathatták a vendégek a chesteri állatkertet. A betegség jócskán elhúzódott, a vendégek hiánya kivált a majmokat viselte meg, valahogy visszahúzódóbbak lettek. Hogy kedélyállapotukat megőrizzék a nyitásig, azt a feladatot kapták az állatkert őrei, hogy társalogjanak a majmokkal.

április, Magyarország – A Mecsekben és a tőle délre elterülő meleg éghajlatú vidéken megkezdődött az idei csigaszüret. A szövetkezetek 10 millió csigát vásároltak fel a csigaszüretelőktől. Az utánpótlás biztosítására csigarezervátumot létesítenek a Mecsek alján, ahová, ha sikerült beosonnia egy csigának, jó esélye volt a túlélésre.

május, Kongó – Az ország egyenlítői tartományában elefántvadászatra indultak a bennszülöttek. A dárdák és nyilak nem tudtak életveszélyes sebet ejteni az állaton, ezért az egyik férfi kitalálta, mártsák a fegyvereik végét mérges főzetbe. Másnap mérgezett nyilakkal és dárdákkal lövöldöztek egy elefántot, amelyik ugyan elszaladt, de néhány száz méter múlva összerogyott és kimúlt. Remek lakomát csaptak belőle az okos vadászok, akik a húsba fölszívódott méreganyagtól mindannyian elpusztultak.

május, USA – A Los Angeles-i tévé propaganda-hadjáratot indított, hogy meggyőzze a nézőit az alkohol káros következményeiről. A tévé egyik vállalkozó szellemű bemondója két órán keresztül olvasott föl híreket, miközben negyedóránként fölhajtott egy pohár whiskyt. Két óra elteltével olyan részeg lett a nagy nyilvánosság előtt, hogy a nevét sem tudta kimondani. A műsor után sokaknak sikerült utánozni a produkciót.

május, Japán – Tokióban megnyílt az első szépségintézet, ahol a fő tantárgy a mosolygás művészete volt. Az intézetben főként férfiakat oktattak. A hallgatók több órás mosolygás után megtudhatták tanáraiktól, hogy melyik mosolygás állt legjobban nekik, így a későbbi gyakorlati foglalkozásokon ezt az egyetlen mosolyt csiszolgatták.

június, NSZK – 10 ezer példányban megjelent az első műanyag lapokra nyomott újság. Anyaga, a Silverporan rendkívül ellenálló a nedvességgel szemben, azelőtt mélyhűtött élelmiszerek csomagolására használták, valamint tálcákat készítettek belőle a repülőgépeken. A műanyag újság nagy jövő elé nézett, hiszen kényelmesen olvasható fürdőkádban, esőben, és a víz alatt sem mosódtak el a betűk.

június, USA – San Franciscoban modernizálták az ősi mesterséget űző lányokat. A kurvák rövidhullámú adóvevő segítségével tartották a kapcsolatot a stricikkel, akik így könnyedén mozgósíthatták a lányokat az áru fölbukkanási helye szerint. A lányok a taxisokhoz hasonlóan kapták az utasításokat, csak egészen más szavakat használtak.

június, Szenegál – Megjelent az első női újság, az Anaszkvaba, amit a nők egyenjogúságáért küzdő értelmiségiek adtak ki. A lapot férfiak is vásárolhatták, amivel a férfiaknak is egyenjogúságot biztosítottak a maguk területén.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top