+ Sztori

Ebben a szőrmebundában élte túl a Titanic pusztulását

A Titanicról való menekülés közben estélyiben volt és ez a kabát esett a keze ügyébe, hogy melegen tartsa. A nagynéném a hatvanas évek elején adta nekem a kabátot – meséli az örökös.

Több mint 180 ezer fontot (68 millió forintot) fizetett ki egy brit gyűjtő egy Titanic katasztrófáját túlélő stewardess szőrmebundájáért egy szombati nagy-britanniai árverésen.

A BBC News beszámolója szerint a bunda árát eredetileg 80 ezer fontra értékelték a szakértők. Az Aldridge aukciósház által a dél-angliai Devizesben megrendezett árverésen egy ismeretlen brit gyűjtő fizette ki a 181 ezer fontot a történelmi ruhadarabért.

A földig érő kabátot akkor kapta magára Mabel Bennett, amikor a mentőcsónakhoz igyekezett. A nő túlélte a luxusgőzös 1912-ben bekövetkezett katasztrófáját, és 94 évesen, 1974-ben hunyt el. A hatvanas években egy unokahúgának ajándékozta a szőrmét, amelyet 1999-ben adott el a család. A kabátot egészen a legutóbbi időkig egy Titanic-kiállításon láthatta a közönség az Egyesült Államokban.

A Titanicról való menekülés közben estélyiben volt és ez a kabát esett a keze ügyébe, hogy melegen tartsa. A nagynéném a hatvanas évek elején adta nekem a kabátot

– írta le az örökös egy levélben, amely a ruhadarab hitelességét bizonyítja.

Bennett, aki a Titanic első osztályának fedélzetén dolgozott, ezt a kabátot viselte akkor is, amikor az SS Lapland hajón a személyzet többi túlélőjével együtt hazaszállították Angliába.

Az Atlanti-óceán északi részén jégheggyel ütközött, és elsüllyedt Titanic katasztrófájában több mint 1500-an vesztették életüket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top