+ Irodalom

Zsebmetsző újság jelent meg Isztambulban

A szerkesztője egy 25 éves szakmai gyakorlattal rendelkező nemzetközi zsebmetsző volt. Az újság részletes térképeken mutatta be a város zsebmetszésre legalkalmasabb területeit…

Érdekes történetek a XX. századi magyar sajtóból – 1967.

október, Olaszország – Egy faenzai bűnöző alighogy kiszabadult a börtönből, újabb betörést követett el, ékszereket és készpénzt rabolt. Néhány nap múlva ismét a bíróság elé állt, ahol felszólították, adjon elő valamit a mentségére. A férfi bosszús volt. Könyörgöm, mondta, értsék meg, én tisztességes ember vagyok, valahogy csak ki kell fizetnem a védőügyvédem tiszteletdíját.

október, Szovjetunió – Új színt kaptak a moszkvai taxik. A tetejüket narancssárgára festették, a jármű többi részét világos festékkel vonták be, hogy jól érvényesüljön az oldalán a taxik kockás jelzése. Ez idő tájt egyelőre csak három narancstetejű taxi közlekedett Moszkvában, de a lakosság már nagyon várta, hogy a többit is átfessék, és már messziről fölismerve integethessenek a taxiknak.

október, Anglia – Egy vonat mozdonyvezető nélkül tett meg öt kilométert, óránkénti 96 kilométeres sebességgel. A szerelvényt a vonatkísérő állította meg egy férfi információi alapján, aki váltig állította, hogy az imént látta a mozdonyvezetőt kirepülni a mozdonyból. Amikor a szerelvény megállt, a mozdonyvezető már holtan feküdt a sínek mellett, menetiránynak háttal.

november, Hollandia – A férfi belépett az étterembe, körülnézett, majd az ablak mellett foglalt helyett a megterített asztalnál. A pincér kihozta az étlapot, és átnyújtotta a vendégnek. A férfi szemügyre vette az étkészletet, majd kinyitotta az étlapot, amelyben a főszakács üdvözlete, és egy felhívás fogadta. Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy az ételek árába nem kalkuláltuk bele az evőeszközök árát.

november, Svédország – Kiosztották a fővárosban a hazugságdíjat. Ebben az évben kimagasló teljesítménnyel a svéd királyi meteorológiai intézet nyerte el a díjat. A laudációban többek között elhangzott, hogy a prognózisok fejlett fantáziáról és rendkívül erős költői képzelőerőről tanúskodnak, és mindenestül mellőzik a rideg valóságot.

november, Dánia – Ünnepi gyakorlatozást hajtottak végre a koppenhágai tűzoltók. Az ünnepségre, amit egy focipályán tartottak, sokan kíváncsiak voltak. A ceremónia kellős közepén egy ötéves, szőke kisfiú szaladt a pályára. Kitépte a locsolócsövet a meglepett tűzoltó kezéből, és az erős vízsugarat a tűzoltókra irányította. Sokáig találgatták, vajon hirtelen föllobbant szakmai elkötelezettség, vagy tüzes kritikai érzék vezérelte.

december, Törökország – Zsebmetsző újság jelent meg Isztambulban. A szerkesztője egy 25 éves szakmai gyakorlattal rendelkező nemzetközi zsebmetsző volt. Az újság részletes térképeken mutatta be a város zsebmetszésre legalkalmasabb területeit, ezenkívül átfogó tudósításokat közölt európai és közel-keleti munkalehetőségekről.

december, Dél-Afrika – East London kórházában bonyolult műtétet hajtottak végre egy 21 éves vasutason, akinek alhasi részét teljesen összeroncsolta egy tolató szerelvény. Az ötórás műtét során az orvosok szinte az egész alsótestet kicserélték. A férfi műanyag beleket és hólyagot kapott. A műtétet túlélte, sőt, az azt követő agyhártyagyulladást is. A roncsolt test külső részére az apja bőrét húzták rá.

december. Franciaország – Élete utolsó napjaiban bombákat helyezett el a lakásában és a kertjében egy kereskedő, akinek hatalmas vagyonát egy páncélszekrény őrizte. Miután elhunyt, az örökösök kíváncsiak voltak a páncélszekrény tartalmára, és kinyitották. A nyitás pillanatában az egész vagyon, a kert, a ház, a rokonság a levegőbe repült.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top