+ Irodalom

Egy londoni férfi ágyút kapott a feleségétől születésnapra

A szomszédok furcsállták, nem tudták mire vélni. Minek ezeknek az ágyú? Addig diskuráltak a témáról, míg úgy döntöttek, bejelentik a rendőrségen, hogy a szomszéd ágyút tart a kertjében.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1967.

április, USA – Long Islanden három bandita megtámadott egy benzinkutat. A tulajdonost és az alkalmazottat megkötözték és betömték a szájukat. Mivel a kasszában csak pár dollárt találtak, kénytelenek voltak ők mérni a benzint. Aznap valahogy senki nem akart tankolni. Végül kétórás meló után 500 dollárral távoztak.

április, Anglia – Egy londoni férfi ágyút kapott a feleségétől születésnapra. A szomszédok furcsállták, nem tudták mire vélni. Minek ezeknek az ágyú? Addig diskuráltak a témáról, míg úgy döntöttek, bejelentik a rendőrségen, hogy a szomszéd ágyút tart a kertjében. A rendőrség azonnal kivonult a hírre. Az ágyúnak ott a helye, mondta az őrmester, ugyanis a szomszédjuk azon 698 angol ember közé tartozik, akik az ősök révén ágyútartási engedéllyel rendelkeznek.

április, Ausztrália – Sidney-ből érkezett a teherautó, megállt a főtéren. Vándorbíróság, ez volt az oldalára írva. A gyerekek többször körbejárták, aztán messziről figyelték, mi történik. A teherautó hátuljában mini tárgyalótermet rendeztek be, amely közvetlen kapcsolatban állt egy cellával. Jól ismert garázdát kísért a kocsiba a rendőrség, majd egy óra múlva nélküle távoztak.

május, Izrael – A közlekedési szabályok széleskörű megismertetése érdekében sokféle eszközt használtak világszerte az iskolai oktatásban. Újságcikkekben, a rádió- és televízió-adásokban, máshol gyufacímkéken terjesztették. Izraelben bélyegsorozatot adtak ki a legfontosabb közúti tudnivalókról, amiről, ha mások nem, a postások biztosan megtanulták a közlekedési szabályokat.

május, Kanada – 22.500 liter whiskyt szállított egy tartálykocsi Montrealba. A feladat olyannyira megterhelte a sofőrt, hogy megállt egy útszéli motelnél és emberesen berúgott, majd kivett egy szobát és elaludt. Mikor fölkelt, még dolgozott benne a pia. Elhúzta a függönyt, és kinézett az ablakon. Nyoma sem volt a tartálykocsinak.

május, Mexikó – Azt javasolták a főváros vezetőinek a botanikusok, ha tenni akarnak a kipufogógázok és a kéményekből fölszálló füst ellen, akkor ültessenek liliomot, mert a liliom kivált kedveli az ilyen gázokat. A város vezetői liliomültetési akcióba fogtak, ám egyikük nem átallott megjegyezni: Ki gondolta volna, hogy ez a gyönyörű virág mérgekkel táplálkozik. Mire a másik: Úgy látom, barátom, te még nem ismertél közelről szép nőt.

június, Japán – Néhány iskolában kicserélték a fekete táblát fehér táblára, amire nem lehetett volna fehér krétával írni, ezért a fehér krétát sok különböző színű krétára cserélték, hogy a gyerekeknek jobb hangulatuk legyen. Egyes tanárok szerint a színes kréta viszont elveszi a diákok figyelmét, és nem arra koncentrálnak, hogy mennyi az összeadás eredménye, hanem hogy milyen színű. És arra a kérdésre, hogy 2 meg 5 mennyi, gyakran adják azt a választ, hogy lila.

június, Jugoszlávia – Akik kitűnő eredménnyel fejezték be a tanévet, néhány napig ingyen nézhették Belgrádban az ifjúsági otthon mozijának előadásait. Belépőjegynek a kitűnő bizonyítvány szolgált. Egy szemüveges kitűnő tanuló nem volt hajlandó átadni a jegyszedőnek a bizonyítványt, csak messziről mutatta be, mert attól félt, hogy beletépnek, mint a mozijegybe.

június, Új-Zéland – Arra a következtetésre jutottak új-zélandi kutatók, hogy az ételek hőmérsékletének egyezni kell a testhőmérséklettel, különben a fogak belsejében lévő sejtek elgyöngülnek, és megkezdődik a fogszuvasodás. Meglátod, mondta a férfi a feleségének, mikor az újságban olvasta a hírt, eljön még az a világ, amikor lázas betegnek kell lenni ahhoz, hogy kicsit melegebben ehessem a levest.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top