+ művészet & politika

Konrád György kérdőre vonta a miniszterelnököt CEU-ügyben

Konrád György

Konrád György Kossuth-díjas író azok sorába állt, akik levélben próbálják meggyőzni Orbán Viktort, hogy a Lex-CEU néven ismertté vált törvényt nem gondolta át kellőképpen.

Keresés a weben

Konrád György Kossuth-díjas író azok sorába állt, akik levélben próbálják meggyőzni Orbán Viktort, hogy a Lex-CEU néven ismertté vált törvényt nem gondolta át kellőképpen.

A levél:

Miniszterelnök Úr!

A múlt század utolsó harmadában a kitáguló Közép-Európa sokféleségének érdeklődő és megcsodáló felfedezése adott sokunknak örvendő otthonosságot a fölpezsdülésük által mind érdekesebbé váló hazáinkban.

Megértettük, hogy tanulnunk kell egymástól, és a diákok szerteszét Európában és a földkerekségen felneszelve kedvet kaptak tanulmányozásunkhoz.

Tisztelet és köszönet illeti Soros Györgyöt, hogy a tehetségével felhalmozott vagyona jelentékeny részét ennek a tanulmányozásnak adta.

Saját, és nem az állam vagyonából sok kiváló intézményt alapított a magyar hazában, amely 1944-ben  olyannyira vonakodott az ő hazája is lenni, hogy majdnem meg is ölte, de mikor Gyuri, a gyilkolási előkészületet, nagyjából úgy, mint én, túlélte, kamaszkorában úgy döntött, hogy nem akar olyan földön élni, ahol ilyesmi előfordulhat, ahol az ember kiszolgáltatott, és nem rendelkezhet szabadon önmagával.

1948 táján, amikor Magyarországon rövid szünet után a nemzeti szocialista bőrkabátos fiatal férfiakat a kommunista-szocialista bőrkabátos fiatal férfiak váltották fel, hogy elbánjanak az egyet-nemértőkkel, az apjától kapott tíz dollárral fölszerelkezve nekivágott a nagyvilágnak.

Hogy most az ön propagandagépezete göbbelsi lendülettel a zsidó Sorosban mutatja fel a nemzetnek és a világnak minden bajok okozóját az 1933-as náci jelszóhoz (a zsidók a mi szerencsétlenségünk) hasonlóan, gyászosan emlékeztet az undorító példára.

Ha csak egyszer-egyszer utalt volna Sorosra, az még kaphatna egy elnéző magyarázatot, de hogy folyamatosan suhogtatott bunkót fabrikált annak az embernek a nevéből, aki több jót adott a magyar és máshonnan jövő tanulni vágyó fiataloknak, mint ön és baráti köre együtt véve, engem arról győzött meg, hogy ön a hatalmának önkényes meghosszabbítása érdekében a ravasz és képmutató politikai antiszemitizmus szólamtárából két marokkal merít.

Akinek a Közép-európai Egyetem nem kell, annak a sokféle Közép-Európa sem kell, sőt, a még sokfélébb Európa sem.

Ahogy Magyarország neve angolul Hungary, úgy a Közép-európai Egyetem neve Central European University. Mi a baj ezzel?

Kicsoda micsoda Brüsszel? Belgium fővárosa és az EU, meg a Nato központjának a székhelye?

Vagy egy ellenséges megszálló hatalom fővárosa?

Nem ön képviseli Magyarországot az ott székelő Európai Bizottságban?

„Külföldi pénzből kitartott hálózatok?” ez áll az ön nekünk, állampolgároknak küldött levelében.

Kire-mire gondol? Magyarországra, amely beruházásainak kilenctizedét brüsszeli pénzből, más európai országok adófizetőinek támogatásából fedezi?

Milyen beruházásokból gazdagszik olyan meglepő ütemben az ön kedvenc falujának a polgármestere és baráti köre? Vagy az a sok milliárd mind csak az ő zsebébe megy? Mert olyan ügyes, okos üzletember? A sikerének semmi köze ahhoz, hogy falubeli játszótársa a miniszterelnök?

Az átláthatóság Önnek ebben az esetben is szívügye?

Miért haragszik Magyarország miniszterelnöke az Európai Unióra?

Mert onnan jön a pénz? Mert meg kéne köszönni, mert el kellene számolni vele?

Mennyit adott a gonosz Brüsszel? És mennyit adott a jó Oroszország?

Mennyit az ördögi Soros, és mennyit az angyali Orbán?

A külföldi pénz büdös, ha a „civilekhez” megy, és jó szagú ha a kormányfő családjához.

Az előbbiek „kitartottak”, mint a kurvák, utóbbiaknak jár?

Nemzeti függetlenségünket és biztonságunkat valóban Brüsszel veszélyezteti, és nem Ön, akinek sikerült ledolgoznia országunkat az „új demokráciák” ranglistájának aljára?

Ön húsz évvel ezelőtt lett kormányfő, tizenegy évet töltött hatalomban, vagy annak a közelében. Nem volt elég?

Meggyőződésem, hogy a rendszerváltozás óta Ön volt a legkártékonyabb magyar politikus.

Senki másnak nem sikerült annyi megalapozatlan állítást és igaztalan rágalmat felhalmoznia, Ön a bajnok.

A legderekabb hazafias cselekedete az lenne, uram, ha lemondana az állásáról.

Nyugdíjas éveiben szórakozzon a játék-vonatocskájával meg a stadionkájával, és rugdossa egyedül a labdát az üres kapuba.

Üdvözlettel, Konrád György

11 hozzászólás

11 Comments

 1. Szántha István szerint:

  Elnézést, de Konrád György ugyanazt fújja mint az utcai bulizós tudatlan népség.
  Nem is értem, a cím: Konrád György kérdőre vonta a miniszterelnököt CEU-ügyben, és a levél többsége gyalázkodás egész más ügyekben. Hol itt a meggyőzés? Bizonyára Konrád György egy nagyhatalú felkent és felhatalmazott vezető aki egy miniszterelnököt így egyszerű módon megvádolhat, rágalmazhat és azt hiszi, hogy igaza van. Akkor én mint egyszerű ember is elmondhatom a véleményem Konrád Györgyről? Szerintem, ezekben a kérdésekben, tájékozatlan mendemondákra adó, a lényget nem látó, tiszteletlen ember.
  Üdvözlettel: Szántha István nem Kossuth-díjas

  • Béla bá szerint:

   Szántha István!
   Hozzászólásod egy tipikusan agyhalott fideszesre utal, aki ha a szeme előtt lopnák el a pénzt, akkor is csak azt mondaná, hogy ez nem igaz, biztosan Soros bűvésztrükkje.
   Ilyen emberekkel értelmes vitát folytatni nem lehet, hiszen az ilyeneknek csak az a tuti, amit a vezír mond.
   “…tájékozatlan mendemondákra adó, a lényget nem látó, tiszteletlen ember..” Ezek a jelzők tökéletesen igazak rád.
   Szánalmas vagy és nagyon buta!

   • Szántha István szerint:

    Kedves Bála bá’!
    Gondoltam, hogy lesz ilyen reagáló mint Ön. Bizonyára Ön tökéletesen gondolkodó, pontosan tájékozódott, bizonyítékokkal rendelkező, és okos. Javaslom vegyen részt az ország irányításában és virágoztassa fel az országunkat és a Föld népességét.
    Egyébként pont az Önre hasonlókra jellemző, ha nem értenek Önnel egyet az már “agyhalott, szánalmas és buta”
    Gondolom nem haragszik meg, ha én is hasonlókat gondolok Önről, és természetesen én sem kívánok vitatkozni.
    Jó egészséget, sikereket, tényleg öszintén, (ugyan úgy aláírva mint Ön)

 2. Harsányi Csaba szerint:

  Tisztelt Konrád György úr csak kérdéseket tennék fel:
  Tudtommal hosszú ideje az irodalomnak szentelte az életét, miért csak most tűnt fel Önnek a mindenkori politikusok “munkássága”?.
  Tapasztalatom szerint, elvbarátai már 1985-óta egymásnak, sajátként osztogatták az Állami vagyont. Mind ezt a hatalom segítségével, gondolok itt a Bírókra, Ügyészekre, Rendőrségi vezetőkre, vezető politikusokra, vagy éppen a párttitkárokra. Most mit vár ettől a generációtól? Mi változott? Most Ők tolják a tutit. Kiesett az osztogató körből? Fáj? Képzelje azokat a becsületes dolgozókat, magán vállalkozókat, régi földtulajdonosokat, akiken ezekben az években kis elvbarátai átgázoltak, mint az a valami a libán. És ha ennyire tájékozott, írja le, vagy álljon ki az emberek elé egy tüntetésen és mondja el, hogy is indult ez a fene nagy szabadság, ki, vagy kik voltak az értelmi szerzők.
  Szerintem morálisan ezt Ön megteheti, még nem késő. Az utókor számára okulásként. Tisztelettel.

 3. Sándor Attila szerint:

  Ki ez az ingyenélő?

 4. Kristóf Làszló szerint:

  Ki ez?Olvasd el egy pár könyvét és látni fogod!

 5. Karsai Roli szerint:

  Nagy Barmok vagytok!!!!!!

 6. Krausz Ferenc szerint:

  Buta ember butasága!

 7. Attila Horváth szerint:

  Bizonyára egyetéert orbánnal,aki lassan tényleg a szakadékba dönti hazánkat,a megalomániás hatalomvágyában!!!!Trafikos,vagy földbirtokos,vagy mindkettő lett orbán kegyelméből,hogy ennyire védi?????Irigy ugye,mert szeretne olyan tájékozott és tisztánlátó lenni mint Konrád György!!!!!

 8. Attila Horváth szerint:

  A posztom Szántha Istvánnak és a fideszbirkáknak szól!!!!

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top