+ Irodalom

Meztelenül úszott a partra a húszéves olasz lány

Meztelenül úszott a partra a Shelda folyóból a húszéves olasz lány, Francesca. Tenyerét szemérme elé helyezve siránkozott a parton tanyázó turistáknak, hogy mindenét ellopták. A turisták megszánták a lányt…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1966.

július, USA – Argile községben azon a nyáron sok volt a szúnyog, ezért megkértek egy repülős céget, permetezzék le a várost szúnyogirtóval. A repülőgép felszállt, s ahogy kell, sávokban lepermetezte a várost. Mivel nem kapott visszatérési parancsot, és volt még a tartályban, újra végigpermetezte Argile-t, sőt, hogy biztos legyen a pusztítás, egy harmadik menetet is megtett a pilóta, mielőtt visszahívták volna a bázisra. Nem sokkal később derült ki, hogy szúnyogirtó helyett bőrön át felszívódó halálos mérget szórt szét.

július, Belgium – Meztelenül úszott a partra a Shelda folyóból a húszéves olasz lány, Francesca. Tenyerét szemérme elé helyezve siránkozott a parton tanyázó turistáknak, hogy mindenét ellopták. A turisták megszánták a lányt, ruhát adtak neki, pénzt, és egy sátorban felöltözhetett. A lány szinte minden nap eljátszotta ezt a műsort a folyó különböző szakaszain, és az adományok mellett 20 ezer belga frank értékű holmira is szert tett.

július, Hollandia – Egy groningeni nyomdász 23 évvel ezelőtt megfogadta, hogy soha többé nem szól a feleségéhez. Fogadalmát sikerült betartania, és mindeközben nem ment tönkre a házasságuk. A hosszú, csöndes éjszakák eredményeként négy gyermekük született, akik kivétel nélkül jól beszélték az anyanyelvüket.

augusztus, Andorra – Egy nyugat-német állampolgár férfiúi dühében apró darabokra rugdosott egy telefonkészüléket, mert a vonal folyton megszakadt, és ötödjére kezdte el hosszabbra tervezett mondandóját. A férfit elítélték és börtönbe csukták, ám ez idő tájt, a nem túl szigorú felügyeletnek köszönhetően sikerült megszöknie. Az andorrai börtön üresen maradt, mivel ő volt az egyetlen rab.

augusztus, Új-Zéland – Az országos postaszolgálat törölte személyi állományából a macskákat. Az állatok első korosztályát 25 esztendővel ezelőtt vették fel a fizetési listára. Feladatuk az egerek pusztítása volt. Mivel a posta hatásos, és kevésbé költséges egérirtószerhez jutott, menesztették az állatokat. A továbbiakban a postán kívül, egy egérszegényebb környezetben kell bizonyítaniuk életképességüket. Végkielégítést egyetlen macska sem kapott.

augusztus, Libanon – Arról vitáztak az ország vezetői, hogyan lehetne megakadályozni, fékezni, netán teljesen felszámolni a kábítószer-kereskedelmet. Sokan sokféle ötlettel álltak elő, de amikor az alábbi gondolat elhangzott, mély csend telepedett a társaságra. Szerintem, mondta a férfi tömött bajsza alatt, át kellene állítani a mezőgazdaságot a kender-termesztésről a napraforgóra.

szeptember, Brazília – A Minas Gerais állambeli kisfaluban kiszáradt a vízesés. A szakadékba torkolló folyómederben gyerekek bolondoztak, mikor az egyik valami csillogó követ talált. A nyers gyémánt elindította az emberek fantáziáját, és nyolc nap alatt 12 ezerről 20 ezerre nőtt a falu lakossága.

szeptember, Belgium – Liege-ben hattagú bűnbandát leplezett le a rendőrség. A gengszterek autókat vittek el, garázsokat törtek föl, élelmiszerraktárakat fosztogattak. Kiraboltak egy szeszfőzdét, és néhány magánlakást is. A mindenre elszánt banda legidősebb tagja tíz, a legfiatalabb tagja négyesztendős volt.

szeptember, Törökország – Két, bombákat szállító török tengeralattjáró ütközött össze a Boszporuszon, mindkettő felrobbant és elsüllyedt. Egyetlen ember vesztette életét.

október, USA – Miamiban egy autómosó, hogy növelje forgalmát, figyelemfelkeltő reklámot függesztett ki a garázskapura: Ingyen mosunk elefántot, kocsit is alig drágábban. A várt hatás nem maradt el, országszerte híre ment a jópofa reklámnak. Egy vándorcirkusz, értesülve a kedvező ajánlatról, kis kerülővel ugyan, de útba ejtette az autómosót. 22 jól megtermett afrikai elefántjuk volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top