+ Képzőművészet

Létezik még négy évszak?

Radák Eszter már viszonylag korán kialakította saját stílusát, amit nagyon konzekvensen visz végig valamennyi munkáján. Vibráló, játékos, nagyon látványos és könnyen befogadható – mondja a kiállítás kurátora.

Négy évszak, ha még egyáltalán van olyan… címmel nyitotta meg legújabb kiállítását Radák Eszter a Virág Judit Galériában. A képzőművész  a szobafestészettől ezúttal a tájfestészet felé fordult, melyben a rá jellemző stílusjegyek összetéveszthetetlenül megjelennek. A tőle megszokott módon itt is játszik a különböző művészettörténeti iskolákkal, és egymással vegyíti a térábrázolás hagyományait. Minden kép egy kaland, melyeket olykor humoros, iróniával fűszerezett, olykor pedig kifejezetten elgondolkodtató címei hoznak közelebb a szemlélőkhöz.

Eszter már viszonylag korán kialakította saját stílusát, amit nagyon konzekvensen visz végig valamennyi munkáján. Vibráló, játékos, nagyon látványos és könnyen befogadható, de ez tudatos és végiggondolt koncepció része, ami csak tovább emeli képeinek értékét

– mondta Kelen Anna, a Virág Judit Galéria kurátora.

A Galéria 2007 óta képviseli Radák Esztert, aki generációjának egyik legsikeresebb festője. A művész 1995-ben végzett a Képzőművészeti Főiskolán intermédia, majd egy évvel később a festő szakon. Ezt követően diplomát szerzett 1998-ban az ELTE esztétika szakán is, majd a bécsi Képzőművészeti Egyetem mesterszakán is. 2000-től a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára, és számos helyen publikál művészettörténeti témákban.

Ezt a tématobzódást! Enteriőrben a csendélet, kívül meg a tágasabb!

A “Négy évszak…” kiállításán az európai tájak gazdag színvilágát jeleníti meg, sok képen megmutatva, hogyan igyekeznek az emberek belakni a környezetüket, még magát a természetet is. A szobafestészet tehát lényegében kiköltözött a tájfestészetbe.

Radák Eszter Négy évszak, ha még egyáltalán van olyan… című kiállítása április 22-ig ingyenesen látogatható a Virág Judit Galériában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top