+ Irodalom

A fotózáson rárontott az oroszlán a modellre

Nemzetközi autó-kiállítást rendeztek New York-ban, ahol 60 autógyár közel 500 modelljét mutatták be. Az emeleti szekcióban reklámfotót készítettek az egyik kocsiról. A képen egy csinos fiatal lány és egy oroszlán szerepelt volna, de…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1966.

április, Ausztrália – Melbourne-ben a bolt által fizetett tolvajok lopták az árut az önkiszolgáló üzletekben. A tolvajok előre bejelentették a tulajdonosnak a lopás helyét, időpontját, és egy listát is készítettek arról, hogy mit lopnak. A bűnügyi kísérlet célja az volt, hogy az önkiszolgáló üzletek alkalmazottai saját bőrükön szerzett tapasztalatok alapján találják meg a lopások ellenszerét.

április, USA – Nemzetközi autó-kiállítást rendeztek New York-ban, ahol 60 autógyár közel 500 modelljét mutatták be. Az emeleti szekcióban reklámfotót készítettek az egyik kocsiról. A képen egy csinos fiatal lány és egy oroszlán szerepelt volna, de a fotó nem készült el, mert a hosszú beállítás alatt elunta magát az oroszlán, és hogy történjen valami, szétmarcangolta a 21 éves modell pompás lábait.

április, NSZK – Nyugat-Berlin Vilmersdorf kerületének polgármesteri hivatala azonnali hatállyal felfüggesztette állásából az aggok számára létesített menhely orvosát, mert a menhelyen lakó öregektől megtagadta az orvosi ellátást. Az orvos azt állította, hogy a menhely lakóival akkor tesz jót, és bánik velük emberségesen, ha hagyja őket meghalni.

május, India – Poona város lakosait szesztilalom sújtotta, s mert némelyek hosszan imádkoztak eltörléséért, csoda történt. Egy péntek reggel alkoholos víz folyt a vízcsapból. Az emberek örvendeztek, szépen berúgtak, s amíg tehették, megismételték. Néhány nap múlva a csapok kitisztultak, mert a rendőrség megtalálta a szeszcsempészek víztározókba rejtett, összetört áruit.

május, Szaúd-Arábia – Hosszas tanácskozást folytattak az ország vezetői, hogy megengedjék-e a nőknek a bikini viselését. Végül úgy döntöttek, hogy a 17 és 27 év közötti nők hordhatnak bikinit, de a fátylat nem vehetik le. Elvégre egy nő kilétét és szemérmét nem a melle, nem a combja, és nem is a domborodó popója jelenti, csakis az arc és a szem a személyes vonzerő, alatta egyazon vágyak rabja a férfi fantáziája.

május, NDK – A berlini állatkertekbe Észak-Amerikából telepített mosómedvék a háború alatt kiszabadultak, és a várost környező erdőkbe menekültek, ahol jól érezték magukat, s ez idő tájt éjszakánként már több mint ezer mosómedve indult élelemért a kertvárosba. Egyesek már a város címerében is mosómedvét láttak.

június, Szovjetunió – Leningrádban beköszöntöttek a fehér éjszakák. A városi tanács mind a külső, mind a belső kerületekben kikapcsoltatta a közvilágítást.

június, USA – Kaliforniában forgalomba hozták a visszapillantó tükörrel ellátott szemüveget. Rendőröknek, tanároknak, és mindazoknak ajánlották, akik szeretnék tudni, mi történik a hátuk mögött. A majdnem teljes térlátást biztosító szemüveg viselését viszont a tanárok megtiltották a diákoknak dolgozatírás idején.

június, Franciaország – Párizsban elkészültek az első papírruhák. Az ízléses és jó szabású papírruhák 5 frankba kerültek. Élettartamuk azonban nem volt túl hosszú, mert könnyen koptak, és általában öt alkalomnál többet nemigen bírtak ki. Viselését elsősorban azoknak ajánlották, akik követni kívánták a divatot, és jól informáltak a különösen változékony párizsi időjárásról.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top