+ Irodalom

Hogyan bírták rávenni a plébánost a kóla reklámozására?

A coca-cola emberei megkeresték a haibach-i plébánost, hogy felkérjék, legyen kedves, említse meg az ital nevét a vasárnapi misén. A plébános kötötte az ebet a karóhoz. A kérést azzal hárította el magától, hogy a Bibliában nem szerepel ilyen nevű ital.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1966.

január, Finnország – Egy finn professzor olyan izzót fejlesztett ki, amely különleges fényével a lehető legszebbnek, legelőnyösebb külsejűnek láttatja a nők vonásait. Az izzószál ritka fémek ötvözetéből készült. A professzor elektro-szépészeti lámpájával lanyhuló házaséletét szerette volna fölfrissíteni.

január, Brazília – Térdre hullva csókolgatta a püspök kezét és reverendáját egy férfi a körmenetben. Mikor felállt, a menet meghatódva folytatta útját, s a püspök arcán is mennyei dicsőség fénye tündökölt. A sekrestyébe érve fáradtan rogyott a székbe, s valamivel még fáradtabb lett, mikor észrevette, hogy hiányzik a derekára akasztott aranykereszt és a csuklóját sem övezte drága aranyóra.

január, NSZK – A coca-cola emberei megkeresték a haibach-i plébánost, hogy felkérjék, legyen kedves, említse meg az ital nevét a vasárnapi misén. A plébános kötötte az ebet a karóhoz. A kérést azzal hárította el magától, hogy a Bibliában nem szerepel ilyen nevű ital. A coca-cola emberei kitettek az asztalra 200 márkát, és megkérdezték, vajon szerepel-e a Bibliában a pénz. Másnap így kezdte a plébános a szónoklatot: Pihenj egy kicsit, és igyál Coca-colát!

február, Mexikó – A repülőcsészealjak megfigyelőinek mexikói egyesülete telepátia útján kapott hivatalos közleményt a repülőcsészealjak csoportjának vezetőjétől, hogy két- és négyszemélyes járművekkel földöntúli lények raja rendez felvonulást Mexikó városa felett. A város központjában lévő emlékműnél 300 diák gyűlt össze fényképezőgépekkel, távcsövekkel, hogy fogadják az űrlényeket. A csődület perceken belül forgalmi dugót okozott, és mivel a csészealjak nem érkeztek meg, a rendőrség sietett segítségükre, és vízágyúval hűsítette az izgatott várakozástól fölforrósodott agyakat.

február, Szovjetunió – A közlekedési hatóság bejelentette, hogy hamarosan megkezdik próbaútjukat Szverdlovszkban az átlátszó villamosok, amelyek szerves üvegből és műanyagból készültek. Az utasok úgy fogják magukat érezni rajta, mintha meztelenek lennének.

február, Spanyolország – Tengeralattjáró-árverést rendeztek Kartegana kikötőjében. Az árverésre felkínált 1075 tonnás vízi jármű egy légelhárító ágyúval és négy torpedókilövővel rendelkezett. A kikiáltó hat millió pezetát kért először, másodszor, és hiába kérte harmadszor, senki nem akarta megvenni az elavult járművet.

március, Anglia – Egy tizenhét éves lány, szokatlanul fejlett szaglóérzékének köszönhetően kapott munkát egy Blyth-i üdítőitalokat előállító üzemben. A visszavitt üres üvegeket szaglászta. Azt kellett megállapítania, hogy van-e bennük parfüm, olaj, szappan vagy más tisztítószer. A lány hibátlanul, tévedés nélkül szagolt végig évi hetvenezer palackot.

március, Laosz – Egy bank alkalmazottai gépkocsival szállítottak 600 ezer dollárt a Vientiane-i repülőtérre. Útközben három bandita támadt rájuk, s egyetlen pisztolylövés nélkül megszerezték a hatalmas zsákmányt. A bank vezetője a rendőrség jelenlétében kérdőre vonta a pénzszállítókat, akik azt állították, hogy a rablók borsot szórtak a szemükbe. A felügyelő keresztkérdéssel fordult a pénzszállítókhoz: Szemes vagy őrölt bors volt?

március, Norvégia – Sztrájkba léptek a rendőrök, mert az állam nem volt hajlandó külön megfizetni a rendőrkutyák tartását, mondván, a kutya a rendőr tulajdona. Ha a mi tulajdonunk, mondta az egyik sztrájkoló, akkor szépen eladjuk őket, és a rendőrségnek nem lesz egyetlen darab kutyája sem Norvégiában. Az állami vezetők nem örültek az okfejtésnek, de három heti sztrájk után belátták, nem érdemes kötniük az ebet a karóhoz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top