+ Irodalom

Egy csontváz okozott karambolokat Oslóban

Oslo legforgalmasabb útkereszteződésének közepére kiállítottak egy személyautót, a volánhoz egy életnagyságú csontvázat ültettek, felhívandó a figyelmet a közlekedés életet fenyegető veszélyeire.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1965.

július, USA – Az alkoholista beteg elvonókúrára jelentkezett, mert hallotta, hogy egészen új módszert alkalmaznak egy kórházban. Kivált tetszett neki, hogy a terápia alatt annyit ihatott, amennyit akart. Csakhogy a módszerhez tartozott az is, hogy amikor szájához emelte a poharat, 18 voltos áramütés érte a fejét. Az első néhány napban még kellemesen lerészegedett, de egy idő után már attól is görcsbe rándult, ha megfogta a poharat. Ő volt a hatvanadik beteg, akit az elektromosság szoktatott le a piáról.

július, Jugoszlávia – Egy idő után feltűnt az embereknek, hogy aki Soko Banja parkjában huzamosabb ideig üldögélt a padon, az elaludt és lezuhant a padról. A fürdőhelyen sokan megfordultak, ezért nyilvánvaló volt, hogy a források környékén kell a magyarázatot keresni. A kivonult kutatók napok alatt bemérték, hogy a gyógyforrások radioaktív sugárzása okozza az álmosságot. Ettől kezdve a víz az álmatlanságot is gyógyította.

július, Anglia – Meséli az egyik nő a másiknak: Tudod, már két hónapja fogyókúrázom, és összesen fél kilót fogytam. Lehet, hogy abbahagyom, mert így nem éri meg a szenvedés. Biztosan csalsz, mondta a másik. Dehogy csalok! Vagyis éjszaka néha bekapok egy-két falatot, de hát az olyan, mintha álmomban ennék.

augusztus, Argentína – Egy idős hölgy panaszt tett a Buenos Aires-i rendőrségen. Két hónapja vettem ezt a papagájt, mondta, de minősíthetetlen a modora, állandóan káromkodik. Folyton boszorkánynak, vén szipirtyónak vagy banyának nevez. Kérem, csináljanak vele valamit! A rendőrség kiszállt, és mikor az őrmester a kalitkához lépett, hogy elvigye a madarat, a papagáj iszonyatosan lebaszta.

augusztus, NSZK – Az országban állomásozó egyik amerikai ezred tábori lelkésze dülöngélve vonult végig a táboron. Eközben fölborított három sátrat, földre döntötte az ezred parancsnokát, és e félreérthetetlenül részeg állapotában jelent meg a fölsorakozott katonák előtt. A produkció ellenszolgáltatásaként nyilvánosan megfosztották kápláni rangjától.

augusztus, Olaszország – A velencei gondolások értekezletet tartottak, amelyen a következőket mondta az egyik felszólaló: Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem teljesen kiborítanak ezek a mostani fiatal turistapárok. Nem csókolóznak, hanem a fociról beszélgetnek. Nem egymás kezét fogják, hanem a tranzisztoros rádiót, amitől azt se hallani, hogy mit énekelek. Ezek után el sem tudom képzelni, mivel töltik az időt a szállodában.

szeptember, Norvégia – Oslo legforgalmasabb útkereszteződésének közepére kiállítottak egy személyautót, a volánhoz egy életnagyságú csontvázat ültettek, felhívandó a figyelmet a közlekedés életet fenyegető veszélyeire. A kereszteződésben rövid idő leforgása alatt tíz komoly baleset történt, mert a vezetők megijedtek a csontváztól.

szeptember, Franciaország – Korzikán, Ponte Leccia hegyi falucskában állomásozott egy vándorcirkusz, melynek egyik ketrecéből az éj leple alatt megszökött a nőstény oroszlán. Napokon át bujkált a hegyes, erdős vidéken. Nem volt szokva a vadászathoz, két nap elteltével megéhezett, és üldözőbe vette a helyi hentes hússzállító autóját. Az elképedt hentes padlógázzal menekült, majd néhány óra múlva a cirkusz emberei hálóval fogták be az állatot. Aztán megebédeltették.

szeptember, Anglia – Kimutatták a közvélemény-kutatások, hogy a legtöbb háziasszonyt szorongás fogja el a szupermarketekben. A díszes csomagolásról azt gondolják, hogy meg kell fizetni az árát. Úgy érzik, figyelik őket, hogy lopnak-e. És az előre csomagolt áruknál gyanakodnak, hogy friss-e. És még azt is gondolják, hogy nem alaptalanul.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top