+ Irodalom

Miért nem láttunk fotókat Oszama bin Laden szitává lőtt testéről?

A háromszintes házban először bin Laden fiával, Káliddal találkoztak. A fiú oldalán egy AK 47-es karabély lógott, és úgy tűnt, nem adja meg magát, ezért agyonlőtték.


A nyitóképen Robert O’Neill


Újabb könyvet írt Robert O’Neill, az amerikai tengerészgyalogság különleges egységének azon tagja, aki 2011-ben likvidálta Oszama bin Ladent.

Úgy véli, nemzetközi botrányhoz vezetett volna, és veszélybe sodorta volna az elitegység más akcióit, ha nyilvánosságra hozzák a „szitává lőtt” terroristavezérről készült fotókat.

A The Operator című könyv Robert O’Neill második munkája, amelyben beszámol a tengerészgyalogságnál eltöltött éveiről és annak a mintegy 400 bevetésnek az érdekességeiről, amelyekben részt vett. Úgy vélte, hogy a legkülönlegesebb feladata a 2011-ben a pakisztáni Abbotábád városban végrehajtott misszió volt. Ekkor ütött rajta a hattagú elitcsapat Oszama bin Laden rejtekhelyén, és végzett vele.

O’Neill leírta, miért nem tettek közzé fotókat a likvidált terroristavezérről, és a könyvnek ezt a részletét a The New York Daily News hasábjain is megjelentette.

A háromszintes házban először bin Laden fiával, Káliddal találkoztak. A fiú oldalán egy AK 47-es karabély lógott, és úgy tűnt, nem adja meg magát, ezért agyonlőtték. A harmadik emeleten egy hálószobában – két nő társaságában – találtak rá bin Ladenra, a szobába Robert O’Neill lépett be elsőként, s azonnal lőtt. Miután a terroristavezér meghalt, holttestét „gyakorlatilag szitává lőtték”. Az erről készült képek nemzetközi botrányt kavartak volna, és a valószínűsíthetően megindított vizsgálatok veszélybe sodorták volna az elitegység további akcióit – vélte Robert O’Neill.

Leírta azt is, hogy bin Laden földi maradványait a teljes azonosítás végett visszaszállították Afganisztánba, majd onnan a Carl Vinson repülőgép-hordozóra vitték, és valahol az Arab-tengeren – az egyik katonatiszt által tartott rövid vallási szertartás után 2011. május 2-án a vízbe csúsztatták.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top