+ Irodalom

Egy görög aggastyán elárulta a hosszú élet titkát

nyugdíjemelés

Arról faggattak egy aggastyánt, árulná el, mi a hosszú élet titka. Az öreg a távolba nézett, és azt mondta, a számmisztika…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1965.

január, Chile – Hajszálak beültetésével foglalkozott egy sebészprofesszor, és most végre eredménnyel jártak a kísérletei. Gondot csak az okozott számára, hogy az egyik ember fejéről a másikra átvitt nem, kizárólag a hajszál tulajdonosának fején áthelyezett hajszálak maradtak életben. A sebészprofesszor szerint viszont már az is szép eredmény, ha valaki átültetheti a haját a tarkójáról a fejbúbjára.

január, Anglia – 42 éve minden reggel, így ezen a reggelen is megállt egy londoni férfi az első világháborús emlékmű előtt, és elolvasta a John Folks nevet, majd nagy levegőt vett, derű ült az arcára, és tovább sétált. A 75 éves férfinak különösen nagy életerőt kölcsönzött, hogy hosszú élete során hősi halottként tisztelték.

január, Svájc – Az alpesi hegyekben vezette kis furgonját a férfi, forgalom nem volt a csúszós úton, likőrt szállított. Az egyik kanyarban cigarettára gyújtott, mikor a kanyar túloldalán hatalmas árnyék jelent meg a havas fenyvesek oldalán. A férfi félrerántotta a kormányt, de már nem tudta elkerülni az ütközést, és beleszaladt egy tengeralattjáróba, amit hosszú, lánctalpas szerkezettel szállítottak a Genfi-tóhoz.

február, Japán – 136 kilogramm tömegű, madár alakú aranykádat örökölt őseitől egy vendéglős, aki sokáig gondolkodott, miként tudna hasznot húzni a 361 ezer dollár értékű kádból. Végül fölállította az Izu-forrás mellett, és percenként 3 dollárért bárki megfürödhet benne. Százhúszezer perc, azaz napi 10 órás üzemelés mellett 200 nap alatt minden évben megtermelte a saját árát.

február, Új-Guinea – Két ausztrál apáca érkezett az országba, hogy misszionáriusként terjesszék az igét. Úgy tervezték, hogy megélhetésüket adományokból fedezik, míg a jámbor lelkek az úr szavát követve megtérnek. Csakhogy az őslakók nem voltak adományozó kedvükben, ezért a két apáca, hogy éhen ne haljon, kénytelen volt beállni a krokodilvadászok közé.

február, Franciaország – Egy ifjú pár karikagyűrűjében parányi magnetofont és viszonylag rövid magnószalagot helyeztek el, amely az esküvő legmeghittebb pillanatát, a boldogító igeneket rögzítette. Az esküvőt celebráló egyházi személy megjegyezte, hogy házaséletük során bármily nehézséggel kell majd szembenézniük, abban biztosak lehetnek, hogy a hangfelvétel nagy segítségükre lesz.

március, Görögország – Arról faggattak egy aggastyánt, árulná el, mi a hosszú élet titka. Az öreg a távolba nézett, és azt mondta, a számmisztika. Egész életem során ragaszkodtam a 2, 5 és a 14-es számokhoz. Mindig másnapos kenyeret eszem, ötéves bort iszom, és legalább kéthetente megkettyintem az asszonyt.

március, Japán – Légi felvételeket készített a fotóriporter egy osakai baseballmeccsről, mikor egy szélroham megbillentette a helikoptert, az ajtó kinyílt, a férfi kizuhant. A tragédia után előhívták a fényképezőgépben lévő filmet, s kissé csalódottan vették tudomásul, hogy a zuhanást egyetlen képkocka sem örökítette meg.

március, Ausztrália – A miniszterelnök 45 fokos hőségben mondott beszédet. Hiába a szónokvíz, a végére teljesen kitikkadt. Ez nem lehet igaz, mondta otthon a feleségének vetkőzés közben, nem bírnak kényelmesebb ruhát kitalálni ennél a kibaszott szmokingnál. Írj ki rá egy százfontos pályázatot, szívem, tanácsolta a felesége. A férfi beakasztotta a szekrénybe a ruháját, és arra gondolt, azért ilyen okos a felesége, mert ő végig szoknyát viselt.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. egyember szerint:

    Én már rég tudom: nem kell korán meghalni!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top