+ Irodalom

Korrupciós módszerekből rendezett kiállítást az adóhatóság

Tanulságos kiállítást rendeztek egy múzeumban. A kiállítás rendezői összegyűjtötték mindazokat az eljárásokat és módszereket, amelyekkel a lakosság valaha is megpróbálta átverni az adóhatóságot és a vámhivatalt.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1964. – a fenti képen a pénzmosás mechanikus változata

október, India – Bombayban egy rablógyilkos kivégzésén elszakadt a kötél. A helyi törvények értelmében szabadon bocsátották az életben maradt férfit. A börtön kapujában újságírók várták, és megkérdezték tőle, mihez kezd most, mi lesz az első dolga? A rablógyilkos azt válaszolta, hogy először is megvárja a hóhért, és szeretné megvigasztalni, mert úgy tudja, szegényt kirúgták az állásából.

október, Dél-Afrika – Johannesburgban dzsesszversenyt rendeztek, amelyre kétezer fiatal zenész jelentkezett. Miután mindenki előadta a produkcióját, a zsűri visszavonult, hogy kiválassza a győzteseket. Az eredményhirdetés után sokan nem értettek egyet a zsűri döntésével, és a kisebb lökdösődés tömegverekedéssé fajult. A fiatal zenészek bemutatkozása hat halálos áldozattal zárult.

október, Monaco – A város szállodái, hogy elhódítsák a velencei szállodáktól a szerelmespárokat, kedvezményeket biztosítottak. Akik házasságlevelével bizonyították, hogy nászúton vannak, tíz százalék kedvezményt kaptak. Mikor a szállodások rájöttek, hogy a kedvezmény vonzza majd az ifjú házas szerencsejátékosokat, azzal egészítették ki csábító ajánlatukat, hogy a tíz százalék a kaszinóra nem vonatkozik.

november, USA – Feliratokat helyeztek el egy New York-i szálloda fürdőszobáiban, amelyekben elővigyázatosságra intették a szállóvendégeket. Kérjük a kedves vendéget, ha még nem egyenlítette ki a számláját, ne nyúljon nedves kézzel a villanykapcsolóhoz!

november, Franciaország – Atomsztriptízt rendezett a hadsereg Normandiában. Többször egymás után képzelt atomtámadást vezényelt a parancsnok az őszi hadgyakorlaton. Mivel a katonák ruhái fertőzöttek lettek, nadrág és zubbonycserét hajtottak végre a szántóföldön a helyi lakosság előtt.

november, USA – Három álarcos bandita betört egy áruházba, és az aznapi bevételt követelték. Egy figyelmes járókelő értesítette a rendőrséget, amely nagy erővel pillanatok alatt kivonult. A tűzpárbajban arányosan osztoztak az áldozatokon. A rendőrség elveszítette egyik emberét, lelőtték az egyik álarcost, az áruház pedig az igazgatóját adta a napi bevétel helyett.

december, Hollandia – Tanulságos kiállítást rendeztek egy múzeumban. A kiállítás rendezői összegyűjtötték mindazokat az eljárásokat és módszereket, amelyekkel a lakosság valaha is megpróbálta átverni az adóhatóságot és a vámhivatalt. Özönlött a kíváncsi és tanulékony közönség. Hogy mindennemű korrupció lehetőségét elkerüljék, belépődíjat nem szedtek.

december, NSZK – Egy hamburgi cipészmester kinézett az ablakon, és azt látta, hogy a piros lámpa ellenére lazán átsétál egy rendőr az úttesten. A nemjóját, bosszankodott a cipészmester, hát milyen példát mutat ez az ember a fiataloknak. Kiugrott a műhelyből, összegyűjtött néhány szemtanút, és följelentette a rendőrt közlekedési vétségért. Hetek múlva a bíróság megbírságolta a rendőrt. Azóta senki nem mer átmenni a cipész háza előtt az úton.

december, Ciprus – Nicosia görög negyedében bomba robbant, nem messze egy leányintézettől. Sérülés nem történt, viszont a lányok között hónapokig téma volt, vajon melyik kemény pasi akart imponálni a robbantással, és kinek, illetve milyen lehet az ágyban az olyan férfi, aki ekkora detonációt tud okozni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top