+ Irodalom

Tutajon indult el egy nő a Tiszán a Szegedi Szabadtéri Játékokra

Párizsban járt egyetemre az a nő, aki elhatározta, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékokat különleges és felejthetetlen útvonalon közelíti meg.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1964.

július, Franciaország – Betörő járt a rendőrségen. Amikor a hóna alá csapott írógéppel az esőcsatornán ereszkedett alá, a csatorna megroppant, majd leszakadt a súlyos test alatt. A férfi eltörte a lábát, és a helyszínen könnyűszerrel elfogták. Azt vallotta, azért volt szüksége az írógépre, mert krimit szeretett volna írni.

július, Spanyolország – A barcelonai autóbuszon fölszólította a kalauz az utast, hogy váltson jegyet. Az utas kikérte magának az utasítgatást. A kalauz erősködött: ha nem vesz jegyet, azonnal szálljon le! Erre az utas berágott, és nekiesett a kalauznak. A dulakodás végén a kalauzt kórházba szállították, és szakszerűen leápolták a teste különböző pontjain lévő harapásokat.

július, Ausztrália – Új sportág hódította meg az ausztrál asszonyok szívét, a nyújtófahajítás. Minden sportolónak saját nyújtófája volt, és a startkörből különböző technikákkal igyekeztek mind messzebb dobni. A sportot kizárólag csak nők űzték. A férfiak kifejezetten nem kedvelték ezt a bizonyos értelemben ellenük irányuló sportot, főként, hogy a csúcstartó 37,5 méterre hajította a nyújtófáját.

augusztus, Magyarország – Párizsban járt egyetemre az a nő, aki elhatározta, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékokat különleges és felejthetetlen útvonalon közelíti meg. Elutazott Abádszalókra, ahol 270 köbméter rönkből ácsoltatott magának tutajt, majd a Tisza hullámain elindult Szeged felé.

augusztus, Hollandia – Hága szélén élő lakosok arról panaszkodtak a rendőrnek, hogy napok óta bőg egy magányos tehén a réten. A rendőr megközelítette az állatot, amely valóban elkeseredetten bőgött. A férfi rutinosan megállapította, hogy a tehén tőgye majd szétrobban a tejtől, majd megfejte a jószágot. A fejés után az állat elcsendesült. A rendőr felkutatta a gazdát, és csendháborításért feljelentette.

augusztus, Franciaország – Elengedték a rendőrségről azt a nőt, aki egy héttel korábban sétált végig a Champs-Elysées-n, meztelenül. Nem tudtunk vele mit kezdeni, mondta a főkapitány kétértelműen cinikus mosollyal az arcán, bebizonyosodott, hogy csak a férjének akarta szemléletesen bebizonyítani, hogy nincs mit felvennie.

szeptember, USA – Kaliforniai kertjében dolgozott a gazda, sütött a nap, fújdogált a szél, észre sem vette, hogy a feje fölött a magasban megállt egy helikopter. Csak akkor lepődött meg, amikor a gép leszállt a kertjében, a pilóta kiugrott, lemetszett és magához vett három érett dinnyét, majd a magasba emelkedve köddé vált.

szeptember, Svédország – Két göteborgi egyetemi hallgató amerikai párbajt vívott egy 17 éves szőke bombázó kegyeiért. Egy fehér és egy fekete golyót tettek egy táskába, összerázták, és amelyikük a fekete golyót húzta, öngyilkos lett. A lány az öngyilkosság hírére kijelentette, hogy felőle a másik is kinyírhatja magát, egyik fickót sem bírja különösebben.

szeptember, NSZK – Befutott egy lengyel teherhajó Hamburg kikötőjébe. Az esemény Hamburgban mindennaposnak számított, ez most mégis különleges eseménynek ítélték meg a hatóságok, mert a hajó kapitánya egy harmincnégy éves nő volt. Hogy emlékezetessé tegyék ezt a ritka alkalmat, a város vezetése whiskys üvegkészlettel örvendeztette meg a kapitányt.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. obsitos szerint:

    A tutajos nő eredeti meghatározása :
    FASZÁLLÍTÓ.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top