+ Oktatás

Nem megy el a CEU Budapestről, bár Bécsben szívesen fogadnák

Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese az osztrák hírügynökségnek adott csütörtöki nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy Bécs új egyetemi székhelyként mindenképpen egy opciót jelent.

A Közép-európai Egyetemnek (CEU) nem áll szándékában távozni Budapestről – tudatta az egyetemet alapító Soros György egyik szóvivője csütörtökön New York-i keltezésű közleményében az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint.

A szóvivő arra reagált, hogy Christian Kern osztrák kancellár a nap folyamán felhívta telefonon Soros Györgyöt, és felajánlotta neki, hogy a CEU Bécsbe tehetné át a székhelyét, miután a magánegyetem a magyar felsőoktatási törvény módosítása következtében a túlélésért és a Budapesten maradásért kénytelen küzdeni.

Egy ilyen döntést csak a CEU hozhat meg

– közölte a szóvivő, kiemelve, hogy Soros György úgy látja, a CEU nem akarja elhagyni Budapestet.

A hét elején már Maria Vassilakou bécsi főpolgármester-helyettes is azt nyilatkozta, hogy

amennyiben az intézmény új székhelyet keres, úgy szívesen meghívná a Soros-egyetemet Bécsbe.

Közölte, hogy munkatársai már felvették a kapcsolatot az egyetemmel, és levelet írtak Michael Ignatieffnek, a CEU rektorának, hogy hivatalosan is felajánlják segítségüket.

Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese az osztrák hírügynökségnek adott csütörtöki nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy Bécs új egyetemi székhelyként mindenképpen egy opciót jelent. Kijelentette ugyanakkor: még próbálnak küzdeni a magyarországi törvény ellen, és remélik, hogy sikerrel járnak majd. Hozzátette:

Amennyiben a politikai döntéshozók eldöntötték, hogy kiszorítanak minket az országból, nincs más választásunk, mint hogy ezt (az ajánlatot) komolyan vegyük.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Ali Baba szerint:

    Elég kár …….

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top