+ Képzőművészet

Kifestőbotrány: Hitler arcképe bukkant elő a gyerekeknek

A képen, melyet néhány gyerek ki is színezett, a barna egyenruhás Hitler náci üdvözlésre lendíti az egyik karját, a másikon horogkeresztes karszalagot visel.

Ki kellett vonnia a forgalomból egy kifestőt a holland Kruidvat drogérialáncnak, mert egy gyerekeknek szánt kifestőjükben a számok szerint kiszínezett ábrán Adolf Hitler náci zsarnok portréja jelent meg – értesült a BBC hírportálja.

A holland kiskereskedelmi lánc bocsánatot kért a pórul járt vevőktől, azt állítván: tudtukon kívül árusították a hitleres kifestőt.

A képen, melyet néhány gyerek ki is színezett, a barna egyenruhás Hitler náci üdvözlésre lendíti az egyik karját, a másikon horogkeresztes karszalagot visel.

A Kruidvat közölte, hogy „mélységesen sajnálja, ami történt” és azonnal kivonta a terméket a forgalomból.

A kifestő Indiában készült, ám azt nem tudni, hogy került bele a hitleres rajz.

Az a gyanúm, hogy a készítő kapott valahonnan egy hírességeket ábrázoló könyvet, abból választott ki párat és szerencsétlenségére ezek között volt a náci diktátor is. Talán nem ismert rá

– magyarázta a helyi lapoknak a Trifora kiadó szóvivője.

Hozzátette, hogy a Kleuren op Code című kifestőben olyan jelentős történelmi alakok kaptak helyet, mint Nelson Mandela, Albert Einstein és Abraham Lincoln.

A körülmények szerencsétlen összjátékáról van szó. Ellenőriztük a fordítást, de nem néztük végig a rajzokat.

Csak akkor értesültek a hibáról, amikor a könyv a polcokra került és a megdöbbent szülők elkezdtek fotókat küldeni a kiadó közösségi média-oldalaira.

Egyik szülő a Hitler-rajzot posztolta, alá pedig ezt írta:

Szép a színezőtök!

Egy másik vevő egy szót írt: szégyen.

A Kruidvat elmondta, csak fél napig árulták a kiadványt és azonnal levették a polcokról, ahogy a botrányra fény derült. A vevők visszakapják a füzet árát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top