+ Irodalom

Egy fotós ájulásba vakuzta a betörőket

Arra ébredt éjjel Torinóban egy fényképész, hogy a lakásban lévő műteremben mászkál valaki. A fotós először a pisztolyáért nyúlt, de gondolt egyet, és a fényképezőgépet vette kézbe. Berontott a műterembe…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1964.

január, Norvégia – Az alkoholellenes liga elnöke egy tengeri utazás alkalmával kiesett a hajó korlátján. Mikor kimentették, eszméletlen állapotban volt, ezért egy jó adag konyakkal térítették magához. A férfi néhány órával később kijelentette, hogy mivel saját magán tapasztalta az alkohol kedvező hatását, lemond a tisztségéről.

január, USA – Egy elhalálozott denveri polgár úgy rendelkezett végrendeletében, hogy a házát élete legnagyobb ellenségére hagyja. Egyetlen kikötése volt csupán, hogy a falakon lévő arcképeit nem veheti le. A ház jó állapotban volt, komoly értéket képviselt. A férfi aludt egyet az ajánlatra, aztán másnap nem fogadta el.

január, Olaszország – Arra ébredt éjjel Torinóban egy fényképész, hogy a lakásban lévő műteremben mászkál valaki. A fotós először a pisztolyáért nyúlt, de gondolt egyet, és a fényképezőgépet vette kézbe. Berontott a műterembe, majd a vaku kápráztató fényénél lefotózta a két rablót, akik sokkot kaptak a villanástól. Órákig nem tértek magukhoz, a fotós kényelmesen átadta őket a rendőrségnek.

február, Sierra Leone – A kis nyugat-afrikai ország forradalmi újítással állt elő a filatélia 124 esztendős történetében. Olyan bélyeget bocsátott ki, amelynek körvonalai az országot ábrázolták, és fölragasztáskor nem kellett megnyalni vagy benedvesíteni. A kétkedők persze azonnal megtalálták a magyarázatot, hogy akkor nyilván a borítékot kell nyalogatni.

február, Anglia – A londoni repülőtéren gázálarccal felszerelt szerelők kergettek egy egeret a Boing hajtóműjében. Az egér, ínyencségének köszönhetően kivált kedveli a hajtóműben lévő kábeleket. De elég csak egyetlen vezetéket elfogyasztania, hogy a gép lezuhanjon. Nyolc órán át tartó küzdelem után sikerült kifüstölni a rágcsálót a lakomából.

február, Svájc-Szenegál – Miközben Szenegálban a női egyenjogúságért küzdő aktivistáknak sikerült kiadniuk az első női folyóiratot, ezalatt a svájci börtönök vezetősége is hozzátett egy hajszálat a női emancipációhoz. A férfiakhoz hasonlóan a nők is rágyújthattak a börtönökben.

március, Argentína – 1959-ben Asunciun környékén kényszerleszállást hajtott végre egy Comet 4 típusú luxusrepülőgép. A gép súlyosan megsérült, ezért a tulajdonos otthagyta. A terület egy földműves tulajdona volt, s ha már a művelésből kiesett az a kis rész, valamiképpen hasznosítania szerette volna. Eltelt pár év, mire zseniális ötlete támadt. A luxusgép fülkéiben berendezett egy csirkekeltetőt.

március, Norvégia – Többszöri kérvényezés után sem engedte el az adóhivatal egy férfi tartozását, aki végül teherszánnal vontatta hátralékát a pénztárépülethez. Merthogy az ezerötszáz koronát kilyukasztott és drótra fűzött egykoronásokban rótta le.

március, Lengyelország – A lengyel vegyipar csúcstechnológiájának köszönhetően olyan fürdőruhát vásárolt egy nő, amely octánszálakból készült, ezért átengedte a napfényt, és biztosította az egész test barnulását. A parton többen lefotózták a csinos nőt, aki mit sem sejtett arról, hogy a fényáteresztő anyagú fürdőruhának köszönhetően a fényképeken anyaszült meztelen állapotban jelent meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top