+ Irodalom

Miért nem vásároltak a férfiak titkos zárral ellátott tárcát?

Titkos zárral ellátott tárcát gyártott egy cég, mondván, az okos férfiak ilyet vásárolnak majd, mert így hoppon marad a zsebben kutakodó asszonyság. Az üzlet még sem akart igazán beindulni…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1963.

október, Franciaország – Hogy az erotikus mulatozás és malackodás még vonzóbb és pikánsabb legyen, egy zártkörű párizsi bárban 14 éves lányt szerveztek be sztriptíztáncosnőnek. Ezt viszont már az edzett és sokat látott párizsi rendőrség sem nézhette tétlenül. Igaz, a bár működési engedélyét csak a negyedik előadás után vonták vissza.

október, NSZK – Wehlendorfban pénzbírsággal sújtottak egy 72 éves öregasszonyt, aki kóbor macskákat etetett. A közvélemény felháborítónak tartotta az ítéletet, nem lehet így meghurcolni egy idős asszonyt. Csakhogy a törvények szerint büntetendő cselekedet az énekes madarak bármilyen úton történő veszélyeztetése.

október, Ausztrália – A vakok éjszaka is ugyanúgy nem látnak, mint nappal, de éjszaka mégsem közlekednek az utcán. Ennek egyetlen magyarázata van, hogy éjszaka őket sem látják, ahogy lassan tapogatózva botorkálnak, és könnyedén válnak utcai baleset áldozatává. Ennek vetett véget az az új, modern fehér bot, amelyet Canberrában fejlesztettek ki. Egy kapcsolóval működtethető piros lámpa villogott rajta.

november, Svédország – Munkaidő alatt nem tudta elhelyezni a gyermekét a Vasbyban működő bébikelengyebolt két alkalmazottja. Az eladótérben nem mászkálhattak, a raktárban hideg és sötét volt, végül kitették őket a kirakatba játszani. A két bébi csuda nagy reklámot csapott az üzletnek, attól a naptól fogva özönlöttek a vevők.

november, USA – Egy New York-i áruház azzal a szlogennel reklámozta magát, hogy „Nincs olyan termék, ami nálunk ne lenne”. Látva ezt a szomszédos áruház vezetője, ő is kifüggesztett egy táblát, amin a következő állt: „Itt olyasmi is kapható, ami nincs.”

november, Anglia – Titkos zárral ellátott tárcát gyártott egy cég, mondván, az okos férfiak ilyet vásárolnak majd, mert így hoppon marad a zsebben kutakodó asszonyság. Az üzlet még sem akart igazán beindulni, mert csakhamar rájöttek a férfiak, hogy aki ilyen tárcát vásárol, arról biztosan tudja majd a felesége, hogy titkolni valója van.

december, Jugoszlávia – A cipőgyár megbízott egy piackutató céget, hogy nézzen szét Afrika néhány országában. A piackutató cég több embert is kiküldött, hogy minél részletesebb képet kapjanak. Az első ügynök azt jelentette, hogy a kilátások reménytelenek, itt mindenki mezítláb jár. Néhány nap múlva megérkezett az újabb ügynöki jelentés. A kilátások ragyogóak, itt mindenki mezítláb jár.

december, Izland – A szigetország közelében még november negyedikén emelkedett ki egy vulkanikus eredetű sziget. December elején három francia térképész vállalkozott arra, hogy feltérképezze a szigetet. Egyesek szerint túl korai papírra vetni az adatokat, bár a sziget már így is 170 méterre magasodott ki a habokból.

december, Svédország – Az éj leple alatt lopakodott be a harnsandi temetőbe egy fasiszta fiatalember, ahol horogkeresztet pingált az egyik sírra. A rendőrség hamarosan elkapta a kocsmában, ahol félrészegen büszkélkedett cselekedetével. A bíró, hogy példát statuáljon, ítéletében arra kötelezte, hogy huszonkét héten át sírokat ásson.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top